TĂRICEANU: I-am confirmat lui Ponta susţinerea pentru Guvernul pe care-l conduce

| 13 iul, 16:49

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte ALDE, a declarat, luni, că reprezentanţii coaliţiei i-au reafirmat lui Victor Ponta susţinerea faţă de Guvern şi a adăugat că planul este acela de continuare a guvernării în această formulă până la finele lui 2016, transmite Agerpres.

 

"Astăzi, toţi cei care am fost la masă i-am confirmat lui Victor Ponta că această coaliţie va susţine actualul Guvern pe care domnia sa îl conduce", a spus Tăriceanu, întrebat dacă Victor Ponta mai are susţinerea ALDE.

El a precizat că reuniunea coaliţiei a fost una colegială, discuţiile fiind axate pe subiectele politice şi economice la zi, dar şi pe teme viitoare.

"A fost o discuţie foarte utilă, colegială, în care nu aveam ce să ne reproşăm. (...) După o perioadă lungă de absenţă a premierului, ne-am reunit să discutăm subiectele politice care ne interesează, fie cele legate de actualitatea politică sau economică la zi, fie cele de perspectivă. Şi am discutat în aceste două direcţii ceea ce avem de făcut", a spus preşedintele Senatului, la finalul şedinţei coaliţiei desfăşurate la sediul PSD.

Întrebat dacă actuala coaliţie de la guvernare nu are o problemă cu "un premier inculpat", Tăriceanu a replicat: "Nu are o problemă coaliţia în sine".

"Acum, premierul Ponta, sigur că nu putem să ne ascundem după deget, are această problemă care, aşa cum am spus şi ieri, în opinia mea, este evident că aduce cu o hărţuială care este dincolo de zona politică, dacă ar fi hărţuiala făcută de opoziţie nu aş avea ce să comentez, dar suntem într-o ţară democratică în care vedem că există încercări de răsturnare a ordinii stabilite prin votul democratic al cetăţenilor într-o manieră care nu este democratică. Şi ca atare părerea mea este că această coaliţie trebuie, în continuare, să se concentreze pe îndeplinirea obiectivelor politice. Sondajele arată că există o susţinere importantă a cetăţenilor pentru ceea ce am făcut până acum şi pentru angajamentele pe care le avem şi în continuare. Şi avem intenţia să mergem mai departe", a adăugat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a spus, în context, că actuala coaliţie de guvernare trebuie să urmărească în continuare "transpunerea angajamentelor pe care USL şi le-a luat prin programul de guvernare în 2012".

"Şi acesta este lucrul pe care l-am discutat cu colegii mei. Toţi şi-au reafirmat intenţia de a acţiona în aşa fel încât coaliţia politică să funcţioneze ca un suport cât mai puternic pentru actul de guvernare. Şi planul nostru este să mergem împreună până la finele lui 2016, la alegerile parlamentare", a mai declarat preşedintele Senatului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ