Klaus Iohannis îi cere demisia lui Victor Ponta şi continuă să colaboreze instituţional

| 13 iul, 15:52

Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Spania, a reluat solicitarea către Victor Ponta de a-şi da demisia din frunte guvernului, spunând totuşi că, dacă nu se întâmplă, va continua să colaboreze instituţional cu premierul.

Klaus Iohannis a declarat luni, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu premierul Spaniei, Mariano Rajoy, că îşi menţine poziţia exprimată pe 5 iunie, de a-i cere demisia premierului Victor Ponta.

"Punctul meu de vedere e cunoscut din 5 iunie, imi mentin acea evaluare, in rest cred ca azi e bine sa ne concentram pe relatia cu Spania. Vom colabora institutional, ca sa nu las in suspans aceasta chestiune", a spus Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.

Pe 5 iunie, în ziua în care DNA a anunţat că investighează un dosar în care Victor Ponta are calitatea de suspect, preşedintele Klaus Iohannis a ieşit cu o declaraţie de presă, în care a cerut demisia premierului.

"Astăzi Direcția Națională Anticorupție a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia prim-ministrului Victor Ponta. Aceste considerațiuni și solicitarea de demisie, le-am comunicat prim-ministrului într-o discuție pe care am avut-o acum câteva minute! Vă mulțumesc!”, a declarat Klaus Iohannis pe 5 iunie.

Citeşte şi: Victor Ponta la DNA: Premierul, sechestru pe o parte din avere

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ