Iohannis: Nu poate exista o Europă divizată între țările euro și non-euro

| 13 iul, 17:44

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu poate exista o Europă divizată între țările euro și non-euro, punctând că România contează pe sprijinul Spaniei pentru aderarea la Schengen.

"Statele noastre împărtășesc aceeași opțiune pentru o Europă unită și solidară, o Europă pentru cetățeni. Nu poate exista o Europă divizată între nord și sud, între țările euro și țările non-euro. Împreună suntem mai puternici. România contează pe sprijinul Spaniei pentru desăvârșirea integrării sale europene prin aderarea la Spațiul Schengen și, atunci când condițiile vor fi propice, la zona euro", a afirmat Iohannis, la dejunul oficial oferit de regele Felipe al VI-lea și soția sa, regina Letizia.

El a subliniat că Spania se bucură de apreciere în rândul românilor.

"Dincolo de distanța geografică, afinitatea românilor față de țara dvs vine din apropierea de limbă, cultură și civilizație, din evoluțiile istorice și valorile comune împărtășite. Imediat după Revoluția din 1989, Spania a sprijinit, pornind de la propria experiență pe calea democrației, aderarea României la NATO și UE, iar poporul român a primit cu gratitudine această susținere. Doresc să salut contribuția majestății sale regele Juan Carlos I la dezvoltarea relației bilaterale și a apropierii dintre noi", a spus Iohannis.

El a transmis mulțumiri pentru deschiderea cu care românii sunt primiți în această țară. "Astăzi, relația dintre noi are fundamente întărite. Mă refer la comunitatea de români din Spania. Cei aproximativ un milion de concetățeni ai noștri care trăiesc, studiază și muncesc aici contribuie la dezvoltarea Spaniei", a mai declarat șeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ