UPDATE Băsescu: Este posibil să depun plângere penală împotriva lui Ponta

| 17 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu susţine că a cerut unor jurişti să analizeze dacă premierul Victor Ponta ar putea răspunde în faţa legii pentru unele decizii, menţionând că este foarte posibil să depună plângere penală împotriva acestuia.

'Foarte posibil, nu numai pentru corupţie şi pentru abuz în serviciu: decizii ale Guvernului, decizii personale, minciună. Am cerut deja unui grup de jurişti să vedem dacă un astfel de premier poate răspunde în faţa legii sau nu', a spus Băsescu, luni, la B1 TV, întrebat dacă ar putea face plângere penală împotriva premierului Ponta.

Şeful statului a ţinut să sublinieze că nu are alte informaţii în acest sens decât cele apărute deja în mediul public.

'În primul rând, am informaţiile pe care le vedeţi şi dvs, nu am altele decât cele care se văd public. Să nu o ducem în sfera Serviciilor', a adăugat Băsescu.

El a subliniat că este vorba despre probleme de 'acţiune guvernamentală', anumite iniţiative ale primului-ministru, dar şi despre 'abuzuri legislative', prin care este servită 'clientela politică'.

'Rompetrolul, renunţarea la 380 de milioane de dolari este un alt act de corupţie al premierului, care a încercat să îl rezolve prin Parlament. CFR Marfa, Gruia Stoica, aduceţi-vă aminte ce presiuni făcea pe mine să îi validez licitaţia, să desemnez câştigătorul în CSAT, când CSAT nu avea atribuţiuni. Acum, uitaţi-vă la preluarea în subordine directă a primului ministru a Transgazului, a Transelectrica, pentru că urmează să se vândă acţiuni. Este fără precedent. Niciun prim-ministru nu şi-a luat nişte companii în subordine directă', a susţinut Băsescu.

Potrivit acestuia, 'cea mai concludentă' dovadă de corupţie este reprezentată de crearea ASF.

'Toată clientela PSD şi PNL este acolo (în ASF - n.r.) - şi soţia lui Chiţoiu, şi consilierul primului ministru, şi soţul neînfricatei lupte pentru dreptate, Olguţa Vasilescu. Va aduceţi aminte că nu mai încăpeai de ei prin studiouri cu minciunile. Şi clientul Ursache, şi el cu vreo 47.000 de euro în două luni, şi nu mai vorbim de clientul Radu Ruşanu', a explicat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ