Băsescu, despre revizuirea Constituţiei: Putem scrie pe această tentativă 'eşec'

| 17 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu susţine că proiectul de revizuire a Constituţiei susţinut de USL reprezintă un eşec.

'Nu cred că se pune problema amânării. Eu cred că putem scrie de pe acum pe această tentativă de revizuire ‘eşec'. Ei se vor mai agita, ca să îndulcească eşecul, dar nu vor putea să îşi atingă obiectivele. Spre exemplu, unul dintre obiectivele lor majore era legat de desemnarea prim-ministrului prin automatism, ceea ce nu este posibil într-o democraţie', a afirmat Băsescu, luni, într-o emisiune difuzată de B1 TV, întrebat dacă ar putea avea loc o amânare a revizuirii Constituţiei.

El a făcut referire la minuta publicată de CCR duminică seara cu privire la analiza proiectului de revizuire a Constituţiei realizat de USL, menţionând că cele semnalate de Curte arată lipsa de profesionalism a celor care au lucrat la respectivul document.

'În primul rând, au fost neprofesionişti în comisia de revizuire a Constituţiei. Nu poţi să ai 26 de articole care încalcă limitele revizuirii Constituţiei stabilite în art. 152. Pe urmă, cu necorelări sunt cinci articole, 29 care trebuie reformulate, nu sunt în limbaj constituţional. Deci, 29 nu sunt în limbaj constituţional, adică la fel de bine puteau să le scrie şi nişte băieţi care stau în Piaţa Chibrit şi fac trafic de ştiu eu ce, de etnobotanice. Alte 15 trebuie eliminate, din diverse motive; ele contravin, şi ele, logicii constituţionale. Deci, un profund neprofesionalism. Şi asta arată de ce avem în Parlament acţiuni, de multe ori, împotriva legii, pentru că cei din Parlament nu catadicsesc să cunoască bine Constituţia ţării şi legile', a explicat Băsescu.

Întrebat dacă este eşecul premierului Victor Ponta sau al preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, Băsescu a spus că este 'eşecul USL'. 

'Crin Antonescu nu are pregătirea necesară să fie şeful unei comisii de revizuire a Constituţiei. El este un amator din acest punct de vedere şi se pare că nici majoritatea juriştilor pe care i-au trimis în Comisia de revizuire a Constituţiei nu au cunoştinţele necesare, nici măcar limbajul necesar să revizuiască o Constitutie. Aici trebuiau aduşi specialişti în drept constituţional. Avem, Slavă Domnului, destui specialişti proeminenţi care i-ar fi ajutat. Ei trebuiau să spună ce vor, iar oamenii aceştia le-ar fi spus: 'Asta se poate din ce vreţi voi, asta nu se poate'', a conchis şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ