Băsescu: Guvernul funcţionează cu măsuri care deja încalcă Constituţia

| 17 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Guvernul funcţionează cu măsuri care deja încalcă Constituţia, în condiţiile în care trei miniştri au demisionat, iar premierul, care "deţine" Monitorul Oficial, nu publică revocarea acestora.

"Guvernul funcţionează cu miniştri care şi-au depus demisia. Miniştrii deja nu mai vin la şedinţele Guvernului, dar este un nou abuz tip Victor Viorel Ponta, plagiator de altfel. El are Monitorul Oficial în mână şi nu publică revocarea miniştrilor care au demisionat. Suntem iarăşi în stilul de a guverna neconstituţional al lui Victor Viorel Ponta. El crede că şi Guvernul funcţionează ca şi doctoratele, ţi le iei prin plagiat, prin falsuri, prin tot ce vrei', a spus Băsescu, luni, într-o emisiune difuzată de B1 TV.

El a adăugat că premierul face 'o mare greşeală' nelăsând lucrurile să funcţioneze instituţional şi îl acuză de 'abuz de putere' prin faptul că nu publică în Monitorul Oficial demisiile miniştrilor. 

'Practic, pe perioada de la demisie până când vor rezolva problema, să sperăm că o rezolvă astăzi, trebuia să fie nişte miniştri interimari, dintre membrii Cabinetului. (...) Este nepermis ca într-un stat democratic să nu ştii dacă un ministru este sau nu este. Omul a demisionat, cu certitudine ei nu mai au niciun fel de autoritate în respectivele ministere după ce şi-au anunţat demisia, iar domnul prim-ministru ne povesteşte că nu sunt publicate în Monitorul Oficial. Ministrul este ordonator principal de credite. Oamenii aceştia au demisionat şi nu mai vin la servicii, iar primul ministru spune: 'nu or veni, dar eu nu am publicat în Monitorul Oficial'. Acesta este abuz de putere', a adăugat Băsescu.

El îi acuză pe co-preşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, de lipsă de maturitate.

'Şi Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt politicieni necopţi. Şi nu au sentimentul responsabilităţii pentru ţară. Eu, orice au încercat să comenteze unii şi alţii, o spun foarte clar: obiectivul major al României este să aibă stabilitate politică', a conchis Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 2014
pensionar
Ce tupeu pe omul care a distrus tara de 25 ani.De ce la-ai adus PETRICA LA PUTERE, ERA SARCINA DE PARTID????????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ