Modificarea Constituţiei: PSD merge pe mâna CCR. Ce va face Antonescu?

| 17 feb, 2014

În acest contex, în care se prefigurează noi alianţe politice ne putem trezi cu un scenariu de groază în care Crin Antonescu să fie preşedintele României, iar Traian Băsescu premier.

Potrivit unor surse, judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) vor declara neconstituţional articolul din proiectul de revizuire a Constituţiei cu privire la desemnarea premierului. Adică vor păstra lucurile ca şi până acum, dând posibilitatea viitorului Preşedinte al României să facă jocurile. În acest contex, în care se prefigurează noi alianţe politice ne putem trezi cu un scenariu de groază în care Antonescu să fie Preşedintele României, iar Traian Băsescu premier. În acest caz, mai poate România suporta încă minim 4 ani de regim Băsescu?

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean a declarat că s-a analizat propunerea de revizuire a Constituţiei, el precizând că sunt 27 de articole care au fost găsite neconstituţionale. Uniunea Social Democrată (alianţa electorală formată din PSD, PC, UNPR) a precizat că va susţine în comisia parlamentară de revizuire recomandările CCR şi vor vota în favoarea rectificării proiectului în sensul celor ce vor fi indicate de judecătorii Curţii.

Dar ce va face USD dacă CCR le va pregăti o surpriză? Pe surse circulă informaţia că la CCR s-a format o nouă majoritate care va susţine acţiunile lui Băsescu, iar în acest caz Curtea va declara neconstituţional articolul în care se menţionează că Preşedintele are obligaţia de a desemna un premier de la partidul care a obţinut în alegeri numărul cel mai mare de mandate în Parlament. Altfel spus, se vor păstra aceleaşi reguli ca şi până acum.

Dacă lucrurile stau aşa cum precizează sursele, CCR face jocul lui Băsescu, înseamnă că noua majoritate de la CCR s-a format cu sprijinul PNL. Dacă până acum erau simple zvonuri, odată cu decizia CCR de a declara neconstituţional articolul cu numirea premierului se va oficializa relaţia de colaborare dintre Crin Antonescu şi Traian Băsescu. Însă zvonurile ar trebui să fie tratate ca atare, dar, dacă se vor adeveri, Antonescu ar avea multe explicaţii de dat. Ar fi ciudat totuşi ca un aprig oponent a lui Băsescu să-i devină colaborator, dar în politică se poate orice.

Mai departe, dacă colabararea dintre Băsescu şi Antonescu ar fi oficializată de CCR, înseamnă că ne putem aştepta şi la scenariul în care să nu scăpăm de regimul Băsescu. Prin absurd, dacă jocul malefic a lui Antonescu continuă, inevitabil USL se va rupe (USL a fost creat pentru a se opune regimului Băsescu) şi ne-am putea trezi cu tandemul Antonescu la Cotroceni şi Băsescu la Palatul Victoria. Şi dacă toate planurile celor doi vor ieşi, România poate spune adio la creştere economică, investiţii, locuri de muncă şi să se pregătească de tăieri de salarii şi risipirea banului public.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 2014
Horia Nabot
dacă USL dispare, Ponta nu va mai fi premier, se pare ...
PONTA va avea un scurt mandat, dacă prelungește acest interimat !
17 feb, 2014
goPontaPresident
Peste doua treimi dintre schimbarile propuse de Parlament in Constitutie sunt neconstitutionale, au decis magistratii CCR, care urmeaza sa motiveze decizia in urmatoarele doua saptamani.

Este a doua lovitura importanta primita de USL din partea Curtii Constitutionale dupa ce proiectul legii descentralizarii, elaborat sub coordonarea vicepremierului Dragnea si pe care Guvernul Ponta si-a angajat raspunderea in Parlament, a fost declarat neconstitutional in intregimea lui.
17 feb, 2014
esticretindecitetratez
soc si groaza...
se prefigureaza o alianta Voiculescu-Basescu-Antonescu
romanii vor ramane fara slujbe...vor veni poate,ungurii cu drujbe...
Ponta este salvatorul...
17 feb, 2014
cantautor
"România poate spune adio la creştere economică, investiţii, locuri de muncă şi să se pregătească de tăieri de salarii şi risipirea banului public"
extraordinar,ce implicatii are un articol neconstitutional...
pai, daca ar fi stiut judecatorii,il faceau constitutional...
mai ales daca Dumitrache este posibil sa ramana fara loc de munca...
pai se poate asa ceva?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ