Băsescu le transmite celor din rural că sunt demni doar de buda din fundul curții

| 26 noi, 2013

Traian Băsescu a avut încă o conferință de presă în care a încercat să ne convingă de ce vrea să blocheze România prin contestarea bugetului pe 2014.

A reiterat argumentul cu acciza la combustibil, argumentând că ar putea fi tăiate 1,5 miliarde de lei de la Ministerul Dezvoltării, iar astfel nu va mai fi necesară accizarea suplimentară a combustibililor. De ce n-a venit Băsescu cu o propunere asemănătoare atunci când a decis mărirea TVA de la 19 la 24%, sau tăierea salariilor cu un sfert? Să fie din cauză că la conducerea aceluiași minister era „blonda de la Cotroceni”, favorita sa, Elena Udrea?

Cele 1,5 miliarde de lei, subvenție către bugetele locale, au o destinație specifică, pe care Băsescu ori nu o cunoaște, ori nu este interesat să o afle. Acești bani vor fi folosiți pentru îmbunătățirea calității vieții a milioane de români, mai exact pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, dar și drumuri, școli, poduri, podețe, oboare, biblioteci, infrastructură și baze sportive. În total, cam 1000 de proiecte, din care 226 nu vor fi putea fi finalizate fără acest miliard și jumătate de lei.

O altă parte din bani este destinată modernizării și reparației centralelor termice din sistemele centrale de încălzire, la care sunt racordate în continuare aproximativ 1,4 milioane de locuințe. E adevărat, nu este vorba de terenuri de fotbal în panta, telegondole sau teleschiuri acolo unde nici pârtii nu sunt, adică genul de proiecte promovate de Udrea, de aceea și dezinteresul președintelui. În plus, printre milioanele de români care vor beneficia direct de finalizarea acestor proiecte, cu siguranță mulți au votat pentru demiterea sa la referendumul din vara lui 2012, așa că merită să fie lăsați în fundul curții, în frig, cu pantalonii în vine.

Asta nu este însă tot. Dacă aceste proiecte nu vor fi realizate, România riscă declanșarea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene. Prin Tratatul de Aderare la UE, țara noastră s-a angajat ca până în 2015 să conecteze la apă curentă 80% din populație (în prezent puțin peste jumătate din populația țării este conectată la o astfel de rețea, mai exact 58%), iar la canalizare 77% din populație (în prezent, sub 50%). De asemenea, până în 2018 toate localitățile din România trebuie să fie conectate la o rețea de apă și canalizare. Oare localitatea Nana, acolo unde își face Băsescu fermă, beneficiază de astfel de servicii publice? Sau președintele are de gând să facă un credit pentru o vidanjă?

În timp ce Traian Băsescu spune că ar mai trebui tăiat din banii pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură locală, foștii săi colegi din PDL sunt supărați că bugetul nu cuprinde sume suficient de mari pentru astfel de proiecte. De exemplu, deputatul PDL Claudia Boghicevici cere mai mulți bani pentru proiectele din județul Arad. Așadar, printre cei de dreapta, unii vor mai mult, alții vor mai puțin. Nu se mai unifică odată, ca să vorbească toți la fel?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

17 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 ian, 2014
cucurigu
Tu , acest Andrei Pop stii ce sustii ? Stii tu ca acei bani vor fi folositi pt. binele celor de la tara ? ERONAT. Acestia sunt pt . campanie electorala. Au mai primit bani si in alti ani pe vremea lui Tariceanu tot pt. a ceeace sustii , pt. retele de canalizare dar i-au folosit primarii numai in interesul lor , a afacerilor lor, pt. campanii electorale. Asa ca minte pe altii nu pe noi ,care mai stim cate ceva. Se vede cat de colo cat de independent esti fata de USL. Inca nu te-au convins ca nu spun decat minciuni acestoi USL-isti ? PACAT de tine.
31 dec, 2013
Zăzauțbuleac Mărioară
Mey Lache
Fomist cat de penibil tre sa devii pentru a primi cativa lei de la USL?
E cam dură viața în mediul privat, Ha?
02 ian, 2014
ciocanel
Andrei Pop ,dupa aspectul tau se vede ca esti o nulitate ,un parazit din intestinul gros eliminat prin fecale ,de asta te hranesti cu asemenea produs si lingi dosurile nesimtitilor care sunt acum la putere. Se vede clar ca habar nu ai pe ce lume traiesti ma scursura degenerata.
26 dec, 2013
tora
populistul manipulator
Tovarase Andrei POP,
Pacat de tineretea ta.
N-AI INTELES NIMIC DE LA VIATA PINA ACUM.ASTA AM DEDUS DIN MANI-PULATOAREA TA SCRIERE.
CINE TE PLATESTE SA DEVII ATIT DE... BUDA COMUNISTA?
13 dec, 2013
Batrinul
Prosteala pe fata
Cine va mai crede penalilor
25 dec, 2013
bozgoru
..
....NU!
13 dec, 2013
Dinu
Buda este pentru USListi
Ca sa fie masa aproape pentru ei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ