Băsescu: Legea Educaţiei este considerată, la nivel european, cea mai bună

| 19 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în cadrul unei întâlniri cu rectorul, decanii facultăţilor şi membrii Senatului Universităţii 'Petre Andrei' din Iaşi, că s-a creat o competiţie egală între universităţile de stat şi cele private.

"Există, aici, una dintre puţinele universităţi de la care aflu că Legea Educaţiei Naţionale este una bună. Dacă aş merge la (Universitatea -n.r) 'Spiru Haret', probabil că m-ar lua cu pietre. Această lege este considerată, la nivel european, drept cea mai modernă. Nu am fi avut învăţământ de performanţă fără ea", a precizat preşedintele.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei şedinţe extraordinare a Senatului Universităţii 'Petre Andrei' din Iaşi, prezidată de prof.univ.dr. Daniel Şandru, Preşedintele Senatului Universitar. Cu acest prilej, preşedintele Băsescu a discutat pe teme precum sistemul de învăţământ superior românesc, relaţiile dintre universităţi şi studenţii din Republica Moldova care studiază în România.

Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iaşi, a declarat că întreaga comunitate academică a Universităţii este onorată de prima vizită a unui preşedinte în exerciţiu în instituţie.

'Ne onorează prezenţa dumneavoastră, domnule Preşedinte, în cadrul Universităţii noastre, şi aş vrea să fac trei comentarii. Dumneavoastră aţi avut un rol important, în 2005, în a ralia partidele politice, astfel încât să fie semnat Pactul pentru Educaţiei. De asemenea, aţi administrat, prin Comisia Prezidenţială, foarte bine coagularea şi aplicarea Legii Nr.1/2011 a Educaţiei, lege care a introdus principii, articole de lege care aduc universităţile private la standardele celor de stat. Nu în ultimul rând, aţi mai fost în spaţiile Universităţii noastre, acum patru ani, când UPA a pus la dispoziţie un spaţiu pentru Consulatul Republicii Moldova de la Iaşi', a declarat rectorul UPA.

La rândul său, prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul UPA, l-a întrebat pe Traian Băsescu cum evaluează perspectiva existenţei în România doar a învăţământului superior de stat, în condiţiile în care piaţa este afectată de practici neconcurenţiale ale universităţilor de stat.

În replică, şeful statului a specificat că nu crede că se va ajunge să avem doar o singură formă de învăţământ, respectiv cel de stat, şi a admis înseamnă 'o necinste faptul că universităţile de stat au foarte multe locuri cu taxă. Fenomenul a fost generat de guverne, care nu au avut suficiente fonduri'.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ