Băsescu: Parchetul General a fost transformat într-un instrument de luptă politică împotriva mea

| 08 oct, 19:50

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că Parchetul General a fost transformat într-un instrument de luptă politică împotriva sa.

"Am fost un susținător fără rezerve al justiției, dar (...) îmi dau seama că s-a sărit un prag, pe care se pare că anumiți lideri din Parchete nu-l prea înțeleg, și anume că nu pot conduce țara și nu pot lovi tot timpul în clasa politică, iar, pe de altă parte, să spună: 'despre noi nimeni nu are voie să spună nimic'. (...) Cred că într-o țară civilizată instituțiile de Parchet dau un comunicat și cu asta basta. (...) Vă rog să-mi spuneți unde vedeți show-urile pe care le fac unii lideri de Parchete în altă țară decât în România. Din acest tip de show-uri al liderilor de Parchete face parte chemarea mea aproape zilnică în instanțe", a spus Traian Băsescu, la B1 Tv.

Acesta a adăugat că, în ceea ce privește chemarea sa la instanță, vede "o diferență de tratament" față de modul în care a fost audiat un alt fost șef de stat — Ion Iliescu.

"Domnul Iliescu este chemat cu toată discreția, iar eu sunt chemat cu anunțarea din vreme. (...) Este un tratament care nu pe mine mă umilește, ci pe cei care conduc aceste instituții de Parchet și aici mă refer direct la Parchetul General. (...) Discutăm despre o hăituire a unui om, șef de instituție, de Parchet, care a tras la Revoluție, a tras, atenție, în teroriști, și nu au găsit niciun terorist, deci a tras în populație, acest domn care e șef de Parchet. Susținut de Ponta, numit de mine, ca să o pot numi, la schimb, pe Kovesi la DNA, să ne înțelegem. Acest domn care a tras în teroriști care nu au existat este cel care ordonă hăituirea mea în fiecare zi", a susținut Băsescu.

El a spus că va veni însă o zi când abuzurile vor fi rejudecate.

"Dacă domnul Nițu crede că asta merită un fost șef de stat, să-l batjocorească în fiecare zi cu redeschideri de dosare pe orice tip de reclamație, ok, îi respect autoritatea, dar va veni o zi când abuzurile vor fi rejudecate. (...) Va trebui luată legislația noastră, comparată cu legislația europeană, va trebui văzut unde s-au încălcat deja norme în decizii existente ale CEDO și cei care le-au încălcat trebuie să răspundă", a precizat Băsescu.

Întrebat dacă se va îndrepta împotriva celor care au depus plângeri penale împotriva sa, el a afirmat că toate dosarele sale sunt pornite de la oameni politici.

"Deci, sunt un colecționar de plângeri de la oameni politici. Păcatul este că Parchetul General intră în acest joc. Parchetul General, în ceea ce mă privește, a fost transformat într-un instrument de luptă politică împotriva mea. Asta e realitatea, eu nu am plângeri de la oameni obișnuiți, ci de la oameni politici", a mai spus fostul șef de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ