Demnitar mort în penitenciarul Rahova, anchetă la nivel înalt. Parchetul cercetează cazul

| 14 oct, 15:42

Parchetul General preia dosarul morţii suspecte a fostului consul al României în Singapore. Este vorba despre Silviu Ionescu, cel care a decedat în penitenciarul Rahova, în decembrie 2014. Silviu Ionescu ispăşea la Rahova o pedeapsă de şase ani de închisoare, pentru două accidente rutiere produse în Singapore, relatează Romania TV.

 

 

Silviu Ionescu, fost însărcinat cu afaceri al Romaniei în Singapore, cu rang de ambasador, a murit în decembrie 2014, în Penitenciarul Rahova. Decesul a avut drept cauză o infecţie pulmonară, conform autopsiei efectuate în spitalul închisorii.

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore a fost condamnat pentru cele două accidente rutiere din decembrie 2009, în urma cărora o persoană a murit şi două au fost rănite. Cei doi judecători ai cazului au admis contestaţia făcută de procurori faţă de condamnarea dispusă anterior şi au mărit pedeapsa de la trei la şase ani de închisoare cu executare.

Conform minutei deciziei instanţei, Silviu Ionescu a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă, doi ani şi jumătate pentru vătămare corporală din culpă şi patru ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului. În baza prevederilor în vigoare, instanţa a stabilit ca fostul diplomat să execute pedeapsa cea mai grea - şase ani de închisoare.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ