TRAIAN BĂSESCU, din nou în fața instanței: "În 2007 am spus că demisionez în 5 minute și n-am făcut-o"

| 08 oct, 09:32

Traian Băsescu a fost citat la instanţa supremă, într-un nou dosar bazat pe o plângere în care se reclama reducerea salariilor bugetarilor şi a pensiilor, măsură dispusă în 2009.

UPDATE: "Ioan Șerb a cerut să fiu anchetat pentru fals în declarații pentru că în 2007 am spus că demisionez în 5 minute și n-am demisionat. Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a declarat Băsescu la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Plângerea a fost înregistrată în 2010 şi viza mai multe persoane din Guvernul de la acea vreme, precum şi pe preşedintele în funcţie atunci. Faţă de Traian Băsescu s-a dispus închiderea dosarului întrucât acesta avea imunitate. În ceea ce îi priveşte pe Emil Boc şi pe alţi membri ai Guvernului de atunci, dosarul a fost închis pe motiv că fapta nu există.

După încetarea mandatului lui Traian Băsescu, dosarul a fost redeschis. Cel mai probabil dosarul va fi nou închis în privinţa lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu s-a prezentat cu o zi în urmă la Judecătoria Sectorului 5, fiind audiat în dosarul răpirii jurnaliștilor români, în care este acuzat că și-ar fi însușit 4 milioane de dolari din suma care ar fi fost plătită drept răscumpărarea ziariștilor.

Citeste si: Traian Băsescu, despre retrocedările de terenuri în Parcul IOR: O MINCIUNĂ ORDINARĂ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 oct, 10:18
Luiza Popa
cine este Procurorul General Nitu si cu se mai ocupa dumnealui...
"Parchetul General îmi face un program așa, extrem de alert. Vă pot spune că sigur nu e nicio fericire, dar mă supun oricărei chemări a instanțelor. (...) De exemplu, citația pentru astăzi (joi -n.r) mi-a venit ieri la 16:30. E un lucru în forță", a mai precizat Băsescu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ