Traian Băsescu, despre retrocedările de terenuri în Parcul IOR: O MINCIUNĂ ORDINARĂ

| 07 oct, 20:59

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut, miercuri, că este "o minciună ordinară" afirmația potrivit căreia în mandatul său de primar general al Capitalei ar fi retrocedat terenuri din Parcul IOR.

"O minciună ordinară (...). Într-adevăr, eu am emis dispoziția de primar general numărul 3544 în 26.11.2004. Prin această dispoziție se restituiau 8,2 ha de teren în strada Liviu Rebreanu nr. 4, care, este adevărat, este aproape de Parcul IOR. Baza sportivă Spartac a fost acolo.

Proprietar este familia Romalo care a deținut aproape întreaga suprafață a sectorului trei, până în 1945. Această decizie de primar general a fost atacată (...) prin dosarul nr. 38489 de către Stoleru Grup SRL. De asemenea, prin dosarul 11054 din 2005, celălalt este din 2006..., dispoziția de primar a fost atacată de către Clubul Spartac București. Dispoziția nu a fost infirmată de instanță, deci cei care au atacat-o au pierdut, este valabilă și arată o restituire corectă", a explicat Băsescu, la sediul PMP, potrivit romaniatv.net.

El a precizat că retrocedarea nu a fost făcută în Parcul IOR și a susținut că acest lucru se poate dovedi prin verificarea dosarelor de la Tribunalul București și Judecătoria sectorului 5.

"Repet: nu este în Parcul IOR. (...) Cine vrea poate verifica cele două dosare la TMB și Judecătoria sectorului 5 și va constata că a fost respinsă acțiunea celor doi pentru că se aprobase în Consiliul General o asociere între Stoleru Grup și Societatea Clubul Sportiv Spartac, pentru a face o dezvoltare imobiliară acolo, însă între timp au apărut documentele de proprietate ale familiei Romalo și am aplicat Legea 10, iar dispoziția de primar general a fost atacată în instanță și la Tribunalul București și la judecătoriile de sector și a fost considerată valabilă, au fost respinse acțiunile celor doi", a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă ''se simte urmărit'', fostul președinte a răspuns: "Eu am fost țintă, pentru mine nu este o noutate, știți cumva vreo perioadă din viața mea politică când nu am fost țintă? (...) Am fost un om vertical, nu am făcut compromisuri. (...) Este un cost asumat".

Citește și: BOMBĂ! S-a aflat ce a făcut BĂSESCU în ultima zi de primar al Capitalei

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ