BBC va produce un film despre protagoniştii comediilor din seria "Stan şi Bran"

| 03 dec, 2013

BBC va produce un film biografic dedicat actorilor Stan Laurel şi Oliver Hardy, protagoniştii comediilor din seria "Stan şi Bran", în colaborare cu The Weinstein Company şi Lookout Point.

Acest film biografic va avea o durată de 90 de minute şi va fi realizat pe baza unui scenariu scris de Jeff Pope, scenaristul serialului de comedie britanic "Mrs Biggs", informează screendaily.com.

Filmul va spune povestea turneului susţinut de celebrul duo de comedie american în Marea Britanie în 1953, organizat după o serie de filme care nu au impresionat, după despărţirea de mentorul celor doi actori, şi va prezenta o serie de intrigi din culisele marilor studiouri hollywoodiene.

După acel turneu, un divorţ şi o dispută în justiţie pentru plata pensiei alimentare, Oliver Hardy s-a îmbolnăvit, a suferit un infarct şi a murit. Stan Laurel nu a mai jucat în niciun film după decesul colegului său.

Filmul va fi distribuit pe plan internaţional de BBC Worldwide.

Acest film biografic reprezintă cea mai recentă incursiune în domeniul producţiilor de televiziune pentru The Weinstein Company, după "War and Peace", o serie în 14 părţi dedicată războaielor purtate de Napoleon, comandată de BBC în luna octombrie.

Compania de producţie a fraţilor Weinstein va produce şi "Book of the Dead", un serial dramatic de 10 episoade a câte 60 de minute, a cărui intrigă este plasată în perioada Egiptului Antic.

The Weinstein Company a devenit celebră graţie producţiilor cinematografice, însă, în acest an, în care s-a remarcat cu filme precum "The Butler" şi "Mandela: Long Walk to Freedom", a decis să se implice şi în domeniul producţiilor de televiziune.

Compania americană a anunţat deja că va produce serialul "Ten Commandements" pentru WGN America, o adaptare a francizei "Scream" pentru MTV şi un serial dedicat lui Marco Polo pentru platforma online Netflix, alături de reality show-uri precum "Rodeo Girls" pentru A&E şi "Under The Gunn", un spinoff al show-ului "Project Runway".

Totodată, The Weinstein Company intenţionează să producă adaptări televizate ale unor lungmetraje celebre pe care le-a produs de-a lungul anilor, precum "Sin City", "The Mist" şi "Silver Linings Playbook".

Stan şi Bran sunt numele date în limba română unui celebru cuplu comic din anii '20-'50 din secolul al XX-lea. Cuplul era format din actorii Stanley Laurel (Stan) şi Oliver Hardy ("Ollie", supranumit de români "Bran"). Cei doi actori americani au activat în perioada 1930-1950. Stanley Laurel a murit în 1965, iar Oliver Hardy în 1957. Au regizat multe comedii, precum "La dentist" şi "Chiriaşii".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ