BEC: Alianţa electorală USD nu poate candida la alegerile europarlamentare

| 03 mar, 2014

Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire a Alianţei Electorale Uniunea Social Democrată.

Biroul Electoral Central a adoptat hotărârea privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor electorale constituite pentru alegerea europarlamentarilor români.

De asemenea, BEC a respins protocolul de constituire a Alianţei Electorale Uniunea Social Democrată.

Înregistrarea USD ca alianţă politică a fost respinsă de BEC, pentru că denumirea a mai fost folosită.

Uniunea Social Democrată a fost o alianță electorală pentru alegerile din 1996, formată între PD (fostul FSN) și PSDR (Partidul Social-Democrat Român, parte a CDR până în 1992).USD s-a constituit pe 27 septembrie 1995.

Uniunea Social Democrată (2014) s-a format ca alianță electorală în urma deciziei comune a PNL și a celorlalte trei partide din USL de a participa separat la europarlamentare.

"Uniunea Social Democrată s-a format ca alianță electorală în urma deciziei comune a PNL, partid reprezentat prin vocile domnilor Crin Antonescu și Klaus Iohannis, respectiv a celorlalte trei partide care formează Uniunea Social Liberală, PSD, PC și UNPR, de a participa pe liste separate la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014", potrivit unui comunicat de presă al USD.

Decizia BEC nu este definitivă, ea putând fi contestată de USD.

Premierul Victor Ponta a declarat că va schimba numele USD.

"O să schimbăm, dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD este asemănător cu cine? O să studiem şi o să ne conformăm deciziei", a spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ