BEC: Urna specială se utilizează numai la secţiile de votare din ţară

| 02 apr, 2014

Urna specială se utilizează numai la secţiile de votare din ţară, a decis Biroul Electoral Central (BEC) în şedinţa de miercuri.

BEC a hotărât că secţiile de votare din străinătate nu vor avea sau utiliza urne speciale.

Hotărârea privind interpretarea unor prevederi din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European a fost luată luând în considerare că în străinătate secţiile de votare nu sunt organizate potrivit criteriului teritorial utilizat în ţară, respectiv în baza criteriului numărului de locuitori, dar şi că prin rază teritorială arondată la secţia de votare se înţelege perimetrul teritorial compus din imobilele în care domiciliază alegătorii înscrişi în listele electorale permanente.

S-a avut în vedere şi că în străinătate nu se utilizează liste electorale permanente, alegătorii care votează în străinătate fiind înscrişi în listele electorale suplimentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ