Bine de ştiut! Câteva alimente miraculoase care îţi aduc energie în doze mari

| 10 iun, 2014

gq.ro a elaborat o listă de alimente care îţi aduc energie în doze mari, pentru a putea rămâne activ pe tot parcursul zilei.

Bananele – un fruct cu un aport de energie suficientă pentru un început perfect de zi.
Bananele sunt excelente pentru creier şi pentru muşchi, şi, în plus, îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar. Fiind bogate în potasiu şi zahăr, aportul nutritiv adus organismului îţi va creşte instant nivelul de energie. O banană mare conţine aproximativ 100 de calorii, este bogată în nutrienţi solizi şi conţine puţină apă, comparativ cu majoritatea celorlalte fructe proaspete. Te ajută la o recuperare rapidă după efort şi îţi va lua oboseala cu mâna. 

Nucile – bogate în proteine şi omega 3. Nucile sunt unele dintre cele mai bune surse de proteine vegetale. Adesea se spune că ar fi "hrană pentru creier", şi nu doar pentru asemănarea dintre acestea şi emisferele cerebrale, ci mai ales datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega 3. 

Smochinele – gustarea cu un conţinut ridicat de fibre. Smochinele sunt bogate în fier şi calciu şi te ajută să ai oase puternice. De asemenea, contribuie la normalizarea dezechilibrului acid rezultat din dietele bogate în carne şi alimente rafinate. Sunt o importantă sursă de energie şi, în plus, calciul pe care îl conţin este comparabil cu cel din lapte.

Iaurtul – răcoritor şi îndestulător. Este o gustare delicioasă care te va face să te simţi sătul şi, în plus, poate fi găsit într-o largă paletă de forme şi arome. Conţine probiotice, care sunt responsabile cu o serie de activităţi intestinale fundamentale precum producţia de lactoză şi buna funcţionare a tractului digestiv. Iaurtul este de asemenea excelent pentru îmbu­nătăţirea sistemului imunitar.

Portocalele – aliatele sistemul imunitar. Portocalele sunt unele dintre cele mai bune surse de vitamina C, sunt indispensabile pentru a face faţă oboselii şi pentru a-ţi îmbu­nătăţi apărarea organismului. Te ajută să regenerezi fluide şi să-ţi întăreşti oasele. Vitamina C este un excelent antioxidant, care te ajută să eviţi efectele bolilor degenerative cum ar fi pierderea vederii. De asemenea, ajută la cură­ţa­rea toxinelor din fluxul sanguin şi la eliminarea acidului uric. 

Migdalele – Reginele fructelor uscate. Când vine vorba de fructe uscate, migdalele sunt cele care au cel mai mult calciu şi fibre. Nivelul nutriţional ridicat este motivul pentru care se spune că sunt cele mai bune fructe uscate. Totuşi, nu exagera atunci când le consumi, deoarece vei lua în greutate (mănâncă doar un pumn de migdale, nu un bol întreg).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ