BIOGRAFIE: Andrei Baciu, ministrul Sănătăţii în Guvernul Cioloş. Este un chirurg în vârstă de 28 de ani

| 15 noi, 17:10

Andrei Baciu, propus de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a fost descris de premierul desemnat drept "un tânăr medic chirurg, cu experienţă în străinătate, dar şi experienţă în managementul spitalicesc".

Chirurgul Andrei Baciu in varsta de 28 de ani a terminat liceul militar din Alba Iulia in urma cu zece ani. Andrei Baciu a terminat Facultatea de Medicina in Bucuresti in 2011.

In prima jumatate a acestui an a urmat un program de 4 luni de formare in management spitalicesc la Scoala Nationala de Sanatate Publica din Bucuresti. In domeniul managementului sanitar experienta lui Baciu mai include un program de formare la Open University din Marea Britanie, finalizat in iulie 2014.

Din luna ianuarie 2012 pana in martie 2012 Andrei Baciu a fost rezident in sectia de chirurgie cardiaca a Spitalului Fundeni, apoi a lucrat doi ani in acelasi domeniu ca medic rezident in Spitalul Universitar din Rouen, Franta, unde a fost implicat si in studii de cercetare internationale.



De un an si jumatate s-a intors in Romania unde a lansat, impreuna cu liberalul Cristian Busoi, o campanie pentru drepturile pacientilor.

Ministrul Sanatatii, Andrei Baciu este presedintele Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor, cea care a lansat impreuna cu liberalul Cristian Busoi o campanie pentru drepturile pacientilor, prezenta atat prin afise stradale cat si la diverse televiziuni.

Din CV-ul profesional  a lui Andrei Baciu nu aflam care sunt performantele domniei sale in domeniul chirurgiei cardiace, insa intelegem ca este foarte calificat in management-ul sanitar.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ