TRAIAN BĂSESCU: "Dacian Cioloş ştia demult că va fi premier. Guvernul sigur va trece"

| 16 noi, 07:31

Guvernul Cioloș va trece cu siguranță de votul din Parlament, deoarece premierul desemnat s-a asigurat de sprijinul PSD în schimbul promisiunii că nu vor fi făcute schimbări majore la nivelul secretarilor de stat și al directorilor de regii, a afirmat duminică președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, la România TV.

"Preşedintele Klaus Iohannis a ştiut numele noului premier înainte ca Ponta sa îşi dea demisia. Sunt convins ca Dacian Cioloş ştia demult ca va fi premier. Se aştepta doar momentul potrivit", a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a reluat ideea că Dacian Cioloş este "o soluţie" bună pentru funcţia de premier.

Totodată, Traian Băsescu a declarat că Guvernul Cioloș va trece cu siguranță de votul din Parlament: "Guvernul sigur trece. Are susținerea PSD pentru că, în mod cert, s-a convenit să nu se prea atingă de linia a doua — secretari de stat, directori de regii".

Băsescu a arătat că "acest compromis" pe care Dacian Cioloș l-ar fi convenit cu PSD și probabil cu PNL reprezintă "o greșeală". Întrebat cât crede că va rezista Guvernul Cioloș, în condițiile în care acesta va fi votat de Parlament, fostul șef al statului a răspuns: "Dacă își respectă obligațiile față de partide stă până la alegerile viitoare. Dacă nu și le respectă, o să cadă repede. Eu nu știu ce înțelegere are cu PNL și cu PSD și cu UNPR, dar dacă își respectă angajamentele, adică dacă răspunde, așa cum s-a angajat, condițiilor puse de partide, va sta până la alegerile legislative".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ