Cine este Vasile Dâncu, propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţiei

| 15 noi, 14:43

Vasile Dâncu este ministrul propus astăzi de Dacian Cioloş pentru portofoliul Dezvoltării şi Administratiei, dar si pentru functia de vicepremier.

Vasile Dâncu este presedintele Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), directorul revistei "Sinteza", profesor asociat la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" a SRI. De asemenea, face parte din Colegiul editorial al Revistei romane de studii de intelligence a SRI (sursa), este profesor la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti, precum si profesor la Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, conform advocacy.ro.

A fost director al Revistei de Cultura "Tribuna" si editor sef al publicatiei "Transylvanian Review".

Citeşte şi:  E OFICIAL! Cum arată Guvernul lui Dacian Cioloş

Vasile Dâncu a fost prezent și în mediul politic, deținând pe parcursul timpului funcții de conducere în cadrul Partidului Social Democrat, dar și funcții importante în domeniul guvernamental și de stat, printre care cea de Ministru al Informațiilor Publice în perioada 2000-2003, cea de senator al României în legislatura 2004-2008 și cea de membru al Grupului Socialiștilor în Parlamentul European (2005-2007).

Vasile Dâncu a fost decorat de presedintele Germaniei, dupa cum a anuntat Ambasada Germaniei la Bucuresti pe 4 noiembrie 2015. Presedintele Germaniei, Joachim Gauck, i-a acordat lui Dancu Crucea de Merit in rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, a relatat Agerpres.

Citeşte şi:  Exclusiv. Vasile Dâncu: Cei care protestează sunt uniţi de o emoţie mai degrabă, nu de un contract social


Vasile Dancu i-a consiliat pe Victor Ponta, pe fostul sef SRI George Maior, pe Gabriel Oprea si pe Liviu Dragnea, presedintele PSD, potrivit gandul.info, citat de eclujeanul.ro. In timpul mandatului de sef al SRI, George Maior a semnat prefata unei carti publicate de Vasile Dancu si a fost prezent la lansarea acesteia, in 2011, potrivit Evz.ro,

Citeşte şi:  Vasile Dâncu, decorat de președintele Germaniei

La inceputul lunii octombrie 2015, inainte ca PSD sa isi aleaga presedintele si noii vicepresedinti, Liviu Dragnea, la acea vreme presedinte interimar al PSD, a facut urmatorul apel: "Il rog pe Vasile Dancu sa se apropie mai tare de partid. Il consider unul dintre cei mai buni sociologi din Romania si cred ca nu doar eu si, te rog Vasile, sa vii mai aproape de partid. Si noi avem nevoie de tine, si societatea", scrie Hotnews.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 noi, 20:57
maiorul
drona
Adica omul -drona zboara la toate universitatile si toate partidele. Cum mama naibii poate un singur om sa le faca pe toate si pe toti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ