Cine este COSTIN GRIGORE BORC, vicepremierul propus de Dacian Cioloș. El ar urma să fie și ministru al Economiei

| 15 noi, 16:08

Costin Grigore Borc, noul ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, are 50 de ani şi este actualul director general al filialei din România a Lafarge Ciment, ocupând înainte aceeaşi funcţie la reprezentanţa din Serbia a companiei. El a fost şeful cancelariei lui Radu Vasile, prim-ministru al României în mandatul lui Emil Constantinescu.

Citește și: E OFICIAL! Cum arată Guvernul lui Dacian Cioloş

Costin Grigore Borc este licenţiat al Universtităţii Politehnica din Bucureşti, în Inginerie Energetică (1989), obţinând ulterior o diplomă de master şi doctoratul la Universitatea din Wiscounsin Madison (1997 şi 2001), potrivit CV-ului său. În cadrul acestei instituţii a fost şi asistent universitar pentru o perioadă de cinci ani, între 1995 şi 2000.

În perioada 1991 - 1994, Grigore Borc a fost Asistent special al preşedintelui Ion Iliescu, din partea Partidului Naţional Ţărănesc şi, ulterior, între 1998 - 1999, Şeful Cancelariei Primului-Ministru Radu Vasile, în timpul mandatului de preşedinde al lui Emil Constantinescu.

 

Citește și: Cine este Vasile Dâncu, propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţiei

Din 2000 este integrat în compania Lafarge Ciment, unde a lucrat prima dată pentru reprezentanţa din oraşul Kansas, Missouri, în Statele Unite ale Americii, fiind ulterior detaşat ca director general la Bucureşti, apoi la în Franţa şi în Serbia.  

Din 2013 este directorul general al Lafarge Ciment România S.A.


Costin Grigore Borc va ocupa funcţia de ministru în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, conform listei propuse de premierul desemnat Dacian Cioloş.

Citește și: Cioloș explică de ce l-a ales pe Vasile Dâncu, fost membru PSD, să fie vicepremier

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ