Cabinetul Cioloş prinde contur: Vezi primele nume care au acceptat propunerea premierului desemnat

| 13 noi, 22:55

Dacian Cioloş urmează să finalizeze şi să prezinte lista miniştrilor din viitorul Guvern. Mai multe nume au fost vehiculate pentru cabinetul Cioloş. Unii dintre cei care ar fi fost ofertaţi pentru a face parte din viitorul Guvern au vorbit la România TV despre posibilitatea de a ocupa un post de ministru.

Dacian Cioloş este aşteptat să prezinte la acest sfârşit de săptămâna lista cu miniştri. Potrivit unor surse politice, citate de România TV, în Cabinetul Cioloş ar urma să nu se mai regăsească niciun membru al Guvernului Ponta.

Numele doctorului SORIN PAVELIU este dat ca sigur la Ministerul Sănătăţii, potrivit adevarul.ro. Fost parlamentar PNL, Sorin Paveliu nu mai are în acest moment carnet de partid, fiind expert în politici de sănătate la Societatea Academică din România.

Citeşte şi:   Traian Băsescu rupe tăcerea despre cabinetul lui Cioloş: "Nu cred în guvernul de tehnocraţi"

Potrivit unor surse citate de România TV, şefă a echipei de Comunicare de la Palatul Victoria va fi ANCA PĂDURARU NICULESCU. Aceasta lucrează în prezent ca ofiţer de presă la Comisia Europeană. Anca Păduraru a fost şcolită la Bruxelles şi a lucrat chiar şi în Parlamentul European.

Imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş ca premier, Anca Păduraru Niculescu a scris despre fostul comisar european că este foarte apreciat la nivel european, ca expert, datoritā seriozitații, profesionalismului si a verticalității sale.

Anca Păduraru Niculescu este căsătorită cu actorul Ovidiu Niculescu.

ANCA PALIU DRAGU este propunerea lui Dacian Cioloș pentru Ministerul de Finanțe. Anca Paliu Dragu ar fi acceptat să fie Ministru de Finanțe în cabinetul Cioloș, au declarat surse politice pentru Capital.

Anca Paliu Dragu, 42 de ani, este, in prezent, economist in cadru Directoratului general de economie şi finanţe al Comisiei Europene. Aceasta a fost recrutata din 2013 de Comisia Europeana, dupa ce in timp de 11 ani a lucrat in cadrul biroului de la Bucuresti al FMI (2001-2013). Intre 1996-2001, Paliu Dragu a fost economist in cadrul Bancii Nationale.

Mai bine de un deceniu, Anca Paliu Dragu a participat la toate discutiile dintre oficialii romani care s-au succedat la putere si delegatiile Fondului Monetar, fara sa iasa in prim plan. Ea este licentiata in Finante-Banci, ASE, si in Politici Publice si Integrare Europeana - SNSPA. De asemenea, are un program de studii avansate de Economie si Afaceri Internationale la Universitatea George Washington, si a obtinut titlul de doctor in finante de la ASE.

Premierul desemnat Dacian Cioloş va prezenta, cel mai probabil, duminică lista miniştrilor care ar urma să fie înaintată luni Parlamentului, odată cu programul de guvernare al noului Cabinet, în vederea votului de învestire, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Tag-uri: Dacian Cioloș
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ