Fenechiu, după discuţia cu premierul desemnat: Există şanse majore să votăm Guvernul Cioloş

| 12 noi, 23:42

Președintele PND, deputatul Daniel Fenechiu, a declarat joi că există șanse majore ca parlamentarii grupului național-democrat să voteze Guvernul dacă programul de guvernare și miniștrii "vor fi în regulă", relatează Agerpres.

"Urmează să ne trimită programul (de guvernare — n.r.) probabil la începutul săptămânii viitoare și există probabilitatea destul de însemnată ca să susținem Guvernul dacă ceea ce ne-a spus în seara asta se va adeveri", a declarat Fenechiu, la Parlament, la finalul discuției cu premierul desemnat, Dacian Cioloș.

Fenechiu a precizat că premierul desemnat a dat asigurări că va avea o echipă "în care, de principiu, toți vor fi apolitici, dar nu a exclus posibilitatea să existe una, două excepții".

Citeşte şi: Dacian Cioloş a încheiat negocierile cu partidele: "Voi păstra aceeaşi structură a Guvernului"

"Toți secretarii de stat vor fi evaluați, se va merge pe principiul competenței. Ne-a spus că are în vedere și o reformă a funcției publice", a spus Fenechiu.

Liderul PND a punctat că Dacian Cioloș a susținut că nu intenționează să opereze tăieri salariale sau să umble la lucruri care funcționează, iar prezentarea a fost "umană, tehnocrată".

"Nu a venit cu abureli. Nu a venit să spună: domne' o să răstorn lumea, nu o să pot să vin cu un program de guvernare extrem de compact fiindcă îmi fac echipa acum. O să vin cu niște priorități, ulterior fiecare măsură vreau să o discut și miniștrii pe care o să-i numesc să o discute, să creeze majoritățile parlamentare. Nu o să vin cu lucruri spectaculoase, sunt convins că într-un an de zile nu o să pot face foarte multe lucruri. Tot ce a decis Parlamentul trebuie să rămână în vigoare pentru că Guvernul trebuie să lucreze pe ce decide Parlamentul și toate deciziile pe care le va lua, în funcție de evaluările specialiștilor de la Ministerul de Finanțe", a arătat Fenechiu.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a discutat, joi seară, cu parlamentari ai Partidului Național Democrat pe tema formării noului Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ