Ce spune Cristian Tudor Popescu despre Dacian Cioloş

| 12 noi, 12:32

Cristian Tudor Popescu vorbeşte despre noul premier al României, Dacian Cioloş, într-o postare pe Facebook.

"Guvernul Cioloș - democrat, nu tehnocrat

În sfârșit, în fruntea Guvernului României a venit un om care are o meserie la bază și e stăpân pe ea. Spre deosebire de înaintașii săi, Boc și Ponta, doi clănțăi politici, unul fost activist comunist, celălalt, de profesie pârât, Dacian Cioloș este un inginer agronom cu înaltă calificare, pornit cu pământ sub unghii și ajuns ministrul Agriculturii Europene.

N-am crezut niciodată în domnii Găunoiu, cei a căror singură ocupație a fost și este „politica”. Domnii Găunoiu sunt masteri și doctori în dat cu gura, în șmenuri, șpagă și tupeu. Nu lucrează în folosul cetățenilor, pe care îi privesc cu un sentiment curat de dispreț, ci al clientelei lor politice.

Încearcă mereu să-și deghizeze eșecurile în izbânzi și lașitățile în politică înaltă.

Pentru că n-au fost profesioniști în nimic, nu știu ce înseamnă un cuvânt dat, un contract respectat, raționalitate și corectitudine, pricepere și învățare continuă, asumare a răspunderii și plată pentru greșeli.

De când s-a prăvălit comunismul peste România, domnii Găunoiu de partid și de stat i-au luat de sus, cu trufie, pe ingineri, pe toți meseriașii serioși, considerându-i nu executivi, ci executanți, niște scule incapabile să înțeleagă „finețurile” politicii. Casta Găunoilor, ajunsă acum la strâmtoare, căci cetățenii îi văd, în fine, după 25 de ani, în toată splendoarea ticăloșiei lor de stânga și de dreapta, se dă la fund o vreme, trăgând nădejde că se va mai ivi vreun prilej să se bage în față.

Iată de ce sper ca noul executiv al domnului Cioloș să aibă în minte când guvernează faptul că a ajuns la Palatul Victoria datorită cetățenilor, și nu politicienilor sau Bisericii. Că nu are nicio treabă cu acest parlament obez îngâmfat, puhav și putred până-n măduvă, al cărui unic serviciu făcut țării ar fi să-și dea duhul, dar trebuie să mai așteptăm asta încă un an. Că nu rugăciunile ciracilor Bossului BOR Daniel fac bine oamenilor, ci acțiunile atent gândite, prompte, iscusite, dar fără amăgire, ale unui guvern... „tehnocrat”?

Nu cred că e o denumire potrivită. Echipa lui Cioloș ar trebui să fie, cu un cuvânt îndelung mestecat și scuipat de domnii Găunoiu, primul Guvern nu tehnocrat, ci cu adevărat demo-crat al României libere.

Și îmi îngădui luxul de a mă gândi la o frază a altui prim-ministru, Javaharlal Nehru, primul premier al Indiei independente: „Politicii și religiei le-a trecut vremea, a venit timpul științei și spiritualității”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ