Dacian Cioloş a încheiat negocierile cu partidele: "Voi păstra aceeaşi structură a Guvernului"

| 12 noi, 16:32

Dacian Cioloș a mers, joi seară, la sediul Partidului Naţional Democrat unde a discutat cu conducerea formațiunii condusă de Daniel Fenechiu, pe tema formării noului guvern. Anterior, premierul desemnat a discutat cu Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Premierul a încheiat, joi seară, negocierile cu partidele politice.

Partidul Naţional Democrat a fost ultima formaţiune cu care a negociat Dacian Cioloş, întâlnirea durând aproximativ aproximativ o oră şi jumătate.

"Am avut întâlniri cu partidele în care le-am prezentat priorităţile pe care le avem în vedere şi pe de altă parte am vrut să văd şi care sunt senbilităţile partidelor politice, fiind conştient că nu o să putem include toate lucrurile în programul de guvernare. Eu lucrez acum, în paralel, şi la programul de guvernare, şi la identificarea viitorilor miniştri.

Este firesc ca va trebui să le las timp miniştrilor, după ce îşi preiau portofoliile, să vadă ce se poate face. Pe de altă parte, sunt conştient, fiind un guvern de tehnocraţi, că dincolo de votul de investitură, majorităţile se vor constitui în Parlament şi vor trebui negociate pentru fiecare proiect major în parte. Acesta va presupune un dialog intens cu partidele politice şi de asta am vrut să dau tonul de la început.

Voi păstra aceeaşi structura a Guvernului"
, a declarat Dacian Cioloş, la finalul întâlnirii cu liderii PND.

De partea cealaltă, Daniel Fenechiu a spus că "există probabilitatea însemnată de a susţine" Guvernul Cioloş. "Nu a venit cu abureli, că o să răstoarne lumea... Nu vrea să opereze tăieri, dar deciziile le va lua când va avea şi poziţia finanţelor. A avut o prezentare extrem de umană, a fost tehnocrată. (...) Despre miniştri ne-a spus că vor fi buni, apolitici", a afirmat Daniel Fenechiu, la sfârşitul discuţiei cu Dacian Cioloş.

Totodată, în timpul zilei, premierul desemnat a mers şi la partidul lui Traian Băsescu, Mişcarea Populară. Fostul preşedinte a afirmat că formaţiunea politică pe care o conduce îl va susţine pe Dacian Cioloş.

"L-am asigurat că cele 8 voturi pe care le are în MP vor fi pentru susţinerea instalării guvernului, dar altfel l-am atenţionat asupra priorităţilor noastre, ceea ce s-ar putea să ne situeze aproape cert în postura de partid de opoziţie la guvernul susţinut de liberali şi UNPR. Priorităţile noastre sunt Legea Sănătăţii, proiect care este depus de MP în Parlament, Legea pentru modificarea electorală, proiectul de lege prin care primarii sunt aleşi prin două tururi. Tot la categoria priorităţi intră respectarea tratatului fiscal, adică România să treacă pe bugete excedentare", a afirmat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a spus că partidul pe care îl conduce va rămâne în opoziţie.

"Având în vedere agenda noastră, cu certitudine vom fi un partid de opoziţie, însă acum vrem să contribuim la stoparea crizei politice şi România să aibă un Guvern", a mai spus preşedintele partidului Mişcarea Populară.

Înainte de discuţia cu Traian Băsescu, Dacian Cioloş a afirmat că va discuta cu "toate grupurile sau în foate formele organizate de parlamentari". "Mă interesează votul oricărui parlamentar, normal, așa e în democrație!”, a spus Cioloș.

Premierul desemnat a avut astăzi o întâlnire şi cu Mircea Geoană, liderul PSRO.

"Am avut o întâlnire extrem de aplicată cu Dacian Cioloş. Am primit o informare interesantă despre priorităţile sale ca viitor şef de guvern, am prezentat punctele de vedere ale PSRO legate de integritatea membrilor, credem ca un cod etic suplimentar este de aplicat şi în România. Am discutat despre nevoia ca în bugetul care va fi întocmit peste câteva săptămâni să existe elemente de performanţă a cheltuielii banului public. Am discutat despre depolitizarea companiilor de stat şi a încetarii cliclului de clientelism politic şi favoritism. Am discutat despre nevoia de a crea resurse suplimentare în economie. Am vorbit despre transformarea EximBank într-o bancă pentru IMM şi sectorul agricol, despre o bancă naţională de infrastructuri, despre un fond suveran de energie", a declarat Mircea Geoană la finalul întâlnirii cu Dacian Cioloş.

De asemenea, Dacian Cioloş a declarat, după discuţiile cu Mircea Geoană, că nu a finalizat încă lista cu miniştri, dar speră ca aceasta să fie gata la finalul săptămânii.

"Nu am terminat-o încă... La sfârşitul săptămânii", a precizat Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 09:03
nica
Presedintele Iohanis si Premierul desemnat,
D-le Presedinte,nu uitati ce ati promis cu D-l Ciolos scapati-ne de acesti tradatori,faceti ceva cu parlamentul acesta OBEZ manaca banii facand ce? NIMIC!! mai pun conditii pe deasupra sant penibili,romanii slugi pe putin pe alte meleaguri,copii fara parinti,familii distruse si ei dorm in parlament.MULT SUCCES!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ