Mircea Geoană: PSRO a depus la Parlament un proiect pentru introducerea votului electronic

| 22 ian, 21:53

Parlamentarii Partidului Social Românesc au depus la Parlament un proiect de lege ce vizează introducerea votului electronic, a declarat vineri, la Arad, președintele PSRO, Mircea Geoană.

"Introducerea votului electronic este perfect posibilă, tehnic vorbind. Se practică și în alte părți, în țări ca Estonia sau Elveția. Aștept punctul de vedere al Guvernului și al instituțiilor statului român, care spun că se pricep. Iar dacă tot spunem că avem instituții atât de importante în securitate cibernetică, evident că se pot crea condiții pentru ca securitatea votului, acesta fiind principalul element de întrebare în jurul votului electronic', a spus Mircea Geoană.

Pe de altă parte, liderul PSRO a abordat subiectul alegerilor de primari din două tururi, susținând că încă nu este târziu ca această modificare a modului de desfășurare al alegerilor locale să se facă, relatează Agerpres.

'Acest lucru este posibil! Nu printr-o ordonanță de urgență a Guvernului, pentru că în mod evident, domnul Cioloș nu vrea să intre într-un subiect delicat. Dar în clipa de față nimic nu îl împiedică pe domnul Cioloș să prezinte un proiect de lege pe care Parlamentul să îl evalueze, sau în Parlament să aducem mai repede, prin procedură de urgență, un proiect de lege care există depus acolo și care vorbește despre două tururi pentru locale. Trebuie spus că avem un prim semnal de la Curtea Constituțională că acest proiect nu ar putea fi contestat cu șanse. Deci, cred că în clipa de față ar fi onest ca dincolo de declarații de intenții și de 'public relations' să mai facem o încercare în Parlament, dacă totuși cineva dorește să încurajeze o competiție politică puțin mai echilibrată' , a afirmat Mircea Geoană, adăugând că PSRO susține alegerea primarilor din două tururi.

Liderul PSRO a mai spus că partidul pe care îl conduce dorește să crească organic, sănătos, astfel ca la parlamentarele din toamna acestui an să se situeze pe locul al treilea la nivel național în ceea ce privește numărul de mandate, iar la alegerile de peste patru ani să fie cea mai puternică forță politică din România.

La rândul său, conf univ dr Teodor Cilan, președintele PSRO Arad, a menționat că în partid cel puțin 51% dintre membri nu au mai făcut politică, fiind persoane provenite din societatea civilă. Aceasta a adăugat însă că 'ușile partidului' sunt deschise și vor fi acceptați și oameni cu experiență, chiar și foști membri ai unor alte partide, cu condiția să nu fie compromiși.

Președintele PSRO a fost prezent vineri la Arad unde a participat la o primă întâlnire cu membrii și simpatizanți ai partidului din Arad.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ