Dacian Cioloş, DEZVĂLUIRI despre viaţa sa intimă

| 12 noi, 11:05

Ardelean hitru şi cumsecade la vorbă, căsătorit cu o franţuzoaică, fără copii, amator de Eliade şi care vrea să facă o călătorie în jurul lumii. Acesta este portretul noului premier Dacian Cioloş, portret conturat în urma unui interviu acordat în urmă cu câtiva ani revistei VIP.

În octombrie 2007, la câteva ore după ce devenise ministru al Agriculturii în cabinetul Tăriceanu, Dacian Cioloş dezvăluia într-un interviu lucruri din viaţa sa personală:

"Domnule Dacian Ciolos, sa va felicit sau nu?

Nu, nu acum. Felicitarile, daca le voi merita, la sfarsit. Stiu ca este greu, dar am avantajul de a fi lucrat in sistem. De, daca mi-a placut agricultura...

Ce va place sa faceti atunci cind aveti timp liber, caruia, de acum, ii veti duce dorul?

Imi place sa citesc autori romani, Mircea Eliade in special, literatura fantastica. Si ascult muzica. Muzica clasica, muzica romaneasca si cea a adolescentei mele, plus muzica de relaxare.

CITEŞTE ŞI Soţia noului premier Dacian Cioloş, ACUZE GRAVE la adresa României


Fiind un cititor impatimit, nu va tenteaza sa si scrieti?

Am scris si eu, ca orice adolescent. Dar mai mult pentru mine, in jurnalul meu. Si acum imi mai pun gindurile in paginile jurnalului. Mai rar, dar o fac. Insemnarile mele erau mult mai dese pe vremea liceului si a facultatii, eu fiind, la Revolutie, in anul intii. Erau o sumedenie de noutati.

Ce spune "jurnalul" despre sotia dumneavoastra?

Pe sotia mea, Valerie (n.r. - frantuzoaica, 34 de ani), am cunoscut-o in Franta, la scoala. Am fost colegi un an. Valerie fusese inainte in Romania, cunostea tara si ne-a fost foarte usor sa comunicam. Treptat, relatia noastra s-a schimbat, a devenit una puternica si, in 2000, ne-am casatorit. Am venit in tara. Am tot fost pe drumuri intre Romania, Franta, Bruxelles, si asa a trecut timpul. Valerie este acum, din 2004, in Republica Moldova, unde lucreaza la Agentia Universitara a Francofoniei.

Sinteti casatorit de citiva ani. Pe cind marirea familiei?

Suntem casatoriti din 2000. Ne dorim copii, insa, pana acum, am fost numai pe drumuri, fiecare in directii diferite. Dar anul acesta i se termina contractul.

Ce v-ati dorit foarte mult sa faceti, dar nu ati reusit, insa nu veti renunta?

O calatorie in jurul lumii. Ce-i drept, am vazut multe locuri pana acum. Am profitat de ocaziile pe care le-am avut in deplasari si in vacante. Dar o calatorie in jurul lumii

De multe persoane sinteti catalogat ca un om hitru. Sau ironic

Imi place cand se ride. Rasul ii deschide pe oameni.

Va place sa sofati? Cum stati cu viteza?

Imi place sa sofez, cum sa nu. Dar cu viteza mai usor, ca noi, ardelenii, sintem mai inceti. Stiti cum se spune? Sa nu-i spui un banc unui ardelean simbata, ca ride abia duminica, in biserica, la slujba.

Ce banc cu ardeleni v-a placut mai mult?

Acela cu trenul. In tren, intr-unul dintre scaune era infipt un cui. Vine olteanul, se asaza, simte cuiul, se ridica nervos si ii cearta pe cei de la CFR. Vine moldoveanul. Se asaza si, indata ce simte cuiul, se ridica discret. Se asaza si ardeleanul. Simte cuiul si zice in sinea lui: "No, daca trebe, trebe". Si se asaza incet", scria revista VIP într-un număr din octombrie 2007.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 12:22
Tavi
Munca la domiciliu
Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii la adresa de e-mail: [email protected] numai pe mail trimite “Info”.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ