Ambasada Franţei elucideză misterul cetăţeniei lui Dacian Cioloş

| 12 noi, 17:54

Ambasada Franţei la Bucureşti precizează că Dacian Cioloş nu are cetăţenia franceză şi îşi cere scuze pentru un text "eronat" publicat în martie 2015 în care se afirmă că premierul desemnat este cetăţean româno-francez.

"În ultimele zile au circulat comentarii potrivit cărora domnul Dacian Cioloş, Prim ministru desemnat, ar avea cetăţenia franceză. Se pare că aceste comentarii se bazează pe textul unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Franţei cu ocazia unei recepţii, care a avut loc pe 5 martie 2015. Această recepţie nu a avut legătură cu domnul Dacian Cioloş, care de altfel nici nu a asistat la ea.

În textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a menţionat, printre altele, în versiunea în limba franceză că domnul Dacian Cioloş este "cetăţean româno-francez, iar în versiunea în limba română că domnia sa are dublă cetăţenie. Această informaţie a fost eronată. Domnul Dacian Cioloş nu are cetăţenie franceză", precizează Ambasada Franţei, într-un comunicat.

Totodată, Ambasada Franţei subliniază că textul a fost şters de pe site-ul său, dar şi că ambasadorul Franţei "regretă difuzarea unei informaţii inexacte şi utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversă".

"Ambasadorul prezintă scuzele sale cele mai sincere domnului Dacian Cioloş, prim ministru desemnat de către preşedintele României domnul Klaus Iohannis"
, se arată în comunicatul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ