Birourile permanente ale Parlamentului au stabilit ca joi să fie depuse amendamentele la proiectul Legii bugetului

| 09 dec, 23:26

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au stabilit ca ziua de joi să fie consacrată depunerii amendamentelor la proiectul Legii bugetului de stat şi la cel al asigurărilor sociale de stat, de către grupurile parlamentare şi de către parlamentari, dezbaterea pentru avize în comisii după depunerea amendamentelor, potrivit Agerpres.

De asemenea, vineri urmează să înceapă dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe, până la finalizarea raportului, a anunţat miercuri seara liderul Grupului parlamentar liberal, Ludovic Orban, la încheierea şedinţei birourilor. 

"Principala temă a fost programarea dezbaterii Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat. S-a stabilit ca termen pentru depunerea amendamente de către grupurile parlamentare şi de către parlamentari ziua de joi, dezbaterea pentru avize în comisii după depunerea amendamentelor, şi vineri să înceapă dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe, cele care realizează raportul, până la finalizare", a afirmat Oraban. 

El a adăugat că s-a mai stabilit ca lunea viitoare să se întrunească din nou Birourile permanente reunite pentru a face programarea dezbaterilor de fond în plen şi pentru susţinerea amendamentelor. 

"Cel mai probabil, dezbaterea în plen o să înceapă în cursul zilei de luni, dacă Comisiile reunite de buget-finanţe vor finaliza raportul asupra celor două proiecte de lege. Votul final o să fie, cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri, dacă se va finaliza dezbaterea în plen, pentru că s-a stabilit să lucrăm cu program prelungit", a precizat Orban. 

Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, au fost transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ