Comisiile de specialitate au amânat votul final asupra textului bugetului pe 2016

| 11 dec, 22:46

Comisiile reunite de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat au amânat votul asupra proiectului de lege privind bugetul pentru 2016, partea de text fără cifre, având în vedere o serie de amendamente care urmează să fie rediscutate în cadrul dezbaterilor bugetelor pe ordonatorii principali de credit, potrivit Agerpres.

Din cele 20 de amendamente aduse la textul legii, majoritatea au fost respinse. Au fost votate trei amendamente fără impact financiar, care au adus clarificări textului de lege. 

Astfel, a fost aprobat un amendament la bugetul Ministerului Apărării, care se referă la translatarea unor costuri cu transmiterea banilor şi cupoanelor, efectuate de către Poşta Română, costuri ce trec de la bugetul de asigurări sociale în cadrul bugetului general. 

Amendamentele rămase în discuţie se referă la formula de echilibrare a bugetelor UAT-urilor, regăsită la art. 4, la eliminarea art. 29 din lege, articol privind procedura de finanţare a cercetării în agricultură, şi la realizarea unei anexe separate pentru un buget propriu al Academiei Oamenilor de Ştiinţă. 

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor relua dezbaterile sâmbătă, la ora 9,00, cu participarea ordonatorilor principali de credite. Primul buget dezbătut va fi cel al Administraţiei Prezidenţiale, urmat de cele ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Programul va continua, potrivit calendarului aprobat de Biroul permanent reunit, până la ora 22,30 cu o pauză de o oră între 13,00 şi 14,00, şi duminică, în vederea finalizării unui raport. 

Potrivit calendarului stabilit de Parlament, Comisiile de buget urmează să finalizeze raportul duminică, urmând ca luni Birourile permanente să se reunească într-o şedinţă pentru a convoca plenul reunit, unde se va da votul final pe buget.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ