Televiziunea Publică va avea un buget redus cu 14% în 2016

| 12 dec, 16:22

Comisiile reunite de buget ale Parlamentului au aprobat sâmbătă bugetul Societății Române de Televiziune (SRTv) pentru anul 2016, în sumă de 135.898.000 lei, în scădere cu 13,89% față de anul acesta.

Bugetul SRTv a fost adoptat cu un amendament, privind redistribuirea de la un capitol la altul a sumei de 3.000.000 de lei pentru funcționarea studioului TVR Chișinău și pentru echipamente specifice activității de televiziune.

"Bugetul este mai mic și nu cerem nimic în plus, pentru că am promis că ne reorganizăm, că venim cu propuneri pentru schimbarea legii și ni se pare decent să vă dovedim întâi aceste lucruri și să venim apoi (...) cu ceva schimbat", a declarat Irina Radu, directorul general interimar al Societății Române de Televiziune.

Ea a arătat că se dorește creșterea numărului de emisiuni la TVR Moldova și a precizat că toate studiourile teritoriale au probleme.

Potrivit Irinei Radu, datoriile SRTv sunt plătite "la zi".

"Ne plătim datoriile la zi, dar banii, o mare parte, se duc pe datoriile din urmă, de după 2007 încoace", a spus directorul general interimar al SRTv, precizând că se vor plăti și banii din urmă pentru angajații care au câștigat în instanță.

Potrivit proiectului legii bugetului de stat pe 2016, pentru Societatea Română de Televiziune a fost alocată suma de 135.898.000 lei, în scădere cu 13,89% față de bugetul pe anul 2015, care a fost de 157.814.000 lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ