Legea antifumat, din nou pe masa deputaţilor

| 08 dec, 10:43

Proiectul de lege care interzice fumatul în toate spațiile publice închise va fi discutat din nou, marţi, în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Iniţiativa a fost, în urmă cu două săptpmâni, pe ordinea de zi a plenului, însă a fost retrimisă la comisie.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului va fi din nou discutat de către deputaţii din Comisia de sănătate.

Deputatul PSD Mădălin Voicu declara, după ce proiectul a fost retrimis la comisie, că legea ar trebui regândită astfel încât să prevadă și spații special amenajate unde fumătorii să poată fi liniștiți.

"Asta nu e lege, după părerea mea, sau forma în care a fost ea prezentată. Nu numai că a fost amânată, dar sper să existe oameni care să gândească lucrurile într-un echilibru care să ne dea dreptul și nouă, celor care fumăm, să avem un loc în care să putem avea această pretenție de a fi lăsați să rămânem fumători. De acord că țigara este o chestiune toxică și care într-adevăr dăunează sănătății, dar fiecare își asumă într-o formă de libertinism pe care cred eu că democrația o prevede, să avem sau nu în conștientul sau conștiința noastră dreptul de a face acest exercițiu", afirma Voicu.

În opinia sa, interzicerea fumatului este o formă de discriminare. "În condițiile în care eu ca fumător constat că există rigori de-astea discriminatorii sau absurde ar trebui să ne gândim dacă într-adevăr ne preocupă ceea ce înseamnă toxicul în care trăim, să nu mai circule nicio mașină pe combustibil lichid sau solid, să nu mai existe fabrici, să nu mai existe nimic care poluează atmosfera", afirma deputatul social-democrat.

Săptămâna trecută, surse politice precizau că proiectul de lege ar putea fi adoptat în această săptămână de Camera Deputaţilor şi trimis la promulgare, cu condiţia ca amendamentul privind amplasarea produselor din tutun să fie eliminat. Parlamentarii s-au opus unui amendament potrivit căruia "în unităţile în care se comercializează produse din tutun, este interzisă afişarea acestora în locurile obligatorii de trecere".

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ