Legea privind fumatul în spațiile publice închis, dezbătută pe 27 ianuarie la Curtea Constituțională

| 22 dec, 12:35

Curtea Constituțională va lua în discuție pe 27 ianuarie 2016 sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

Senatori din mai multe grupuri parlamentare au formulat luni o contestație la CCR referitoare la proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

Senatorul independent Alfred Laurențiu Mihai a declarat că, în opinia parlamentarilor care au depus contestația, legea în forma în care a fost adoptată separă fumătorii în două categorii: cei care pot fuma în aeroporturi sau cei care sunt în închisori de maximă siguranță și ceilalți fumători care nu au voie.

Alfred Laurențiu Mihai a afirmat că demersul la CCR nu este împotriva unei legi antifumat, dar trebuie ca un astfel de act normativ să respecte prevederile constituționale.

"Este corect să avem o lege antifumat care să respecte normativele, directivele europene, este corect să protejăm nefumătorii, să nu se fumeze în preajma copiilor. Sunt de acord cu toate aceste lucruri, dar nu sunt de acord să trecem de dragul de a trece o lege nefiind constituțională", a susținut senatorul.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat pe 15 decembrie de plenul Camerei Deputaților, Cameră decizională în acest caz.

Senatorii Alfred-Laurentiu-Antonio Mihai, Cristiana Anghel şi deputatul Daniel Fenechiu, care semnează sesizarea către CCR, susțin că "Legea antifumat este profund discriminatorie şi că se interzice un drept elementar al omului, acela de liberă alegere".

Citește și: Legea antifumat a fost atacată la Curtea Constituţională

Tag-uri: legea antifumat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ