Biserica explică mesajul Patriarhului Daniel cu "ajutorul străin" din ziua votului

| 18 noi, 2014

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a venit marti cu lamuriri legate de predica rostita de Patriarhul Daniel duminica, in ziua alegerilor, cand a spus ca "de multe ori ne vine in ajutor un strain, pe care nu l-am vazut vreodata sau de la care niciodata nu am asteptat un ajutor".

Preafericitul Daniel a tinut predica in ziua in care a mers sa voteze, iar referirea la straini ar fi dus cu gandul ca acesta si-a exprimat optiunea politica in favoarea etnicului german Klaus Iohannis, care, de altfel, a si castigat alegerile prezidentiale.

Intr-un comunicat transmis marti de catre Patriarhia Romana, reprezentantii Bisericii au explicat ca in predica de duminica au fost reluate mai multe invataturi, rostite de Preafericitul Daniel de mai multe ori in trecut, potrivit B1 TV.

"Patriarhul Romaniei a reluat principalele invataturi din predica Preafericirii Sale la pilda Samarineanului milostiv, postata in editia online a saptamanalului Lumina de duminica in ziua de joi, 11 noiembrie 2010 si publicata in editia tiparita a saptamanalului Lumina de duminica din ziua de duminica, 14 noiembrie 2010.

De asemenea, acelasi cuvant de invatatura al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la Evanghelia Samarineanului milostiv a mai fost postat in editia online a saptamanalului Lumina de duminica in ziua de joi, 10 noiembrie 2011 si publicat in saptamanalul Lumina de duminica din ziua de duminica, 13 noiembrie 2011", a detaliat BOR. 
Asadar, predica rostita pe 16 noiembrie nu a fost pregatita in scop electoral, au lamurit reprezentantii Bisericii.

Duminica, in ziua turului doi al prezidentialelor, Patriarhul Daniel a rostit un cuvant de invatatura in care a spus ca "aproapele este omul prin care Dumnezeu ne ajuta cu harul Sau, adesea intr-un mod neasteptat". "De multe ori ne vine in ajutor un strain pe care nu l-am vazut vreodata sau de la care niciodata nu am asteptat un ajutor. Prin aceasta, Evanghelia de astazi ne arata, asadar, ca fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare sociala sau varsta, are o valoare eterna si unica", a continuat acesta.

"In istoria poporului roman, ca raspuns la rugaciunile sale pentru a dobandi libertatea si unitatea nationala, adesea Dumnezeu a lucrat chiar si prin oameni straini de neamul nostru. De pilda, Romania Mare s-a realizat mai ales si prin conducatori ai Romaniei ca regele Ferdinand si regina Maria, care nu aveau deloc sange romanesc in venele lor.

Cand Dumnezeu voieste ca sa se ridice si sa ajute un popor, lucreaza prin cine voieste El, cand voieste si cum voieste, ca noi sa invatam ca nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot sa ne ajute, ci, adesea, chiar si oameni straini de neamul nostru, dar care il iubesc si vor sa il ajute", a mai spus Preafericitul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2014
Fratele Filimon Felasie
iilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va apărea un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai bun ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a inventat motorul cu agheasmă, motor ce respectă standardele Euro 666.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există femei frigide sau lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Conchita Wurst este fiica lui Arsenie Boca pentru că, la fel ca tatăl său, are barbă, cântă pe nas şi se îmbracă în rochii lungi şi negre.
► Arsenie Boca practica sporturi full-contact anąl cu Iustin Pârvu, Ilie Cleopa şi Arsenie Papacioc folosind mirul pe post de lubrifiant.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.
23 noi, 2014
BOR Breaking News
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând produsul de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte ageră precum cea a unei râme călcată de tramvai! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!

Şamponul Arsenie Boca - pentru o minte sclipitoare!
19 noi, 2014
Rodica
Uitati-va putin la fotografie....Slujitorii din biserici trebuie sa fie oameni pe care sa-i caracterizeze blandetea.Acest domn are o privire dura, rece....Ma intreb, oare cum isi pastoreste turma?
19 noi, 2014
Dorel
ca un vechi securist, ne-a dat de inteles ca atat de tare ne-am infundat in mocirla de nu avem nicio sansa sa iesim fara ajutorul celui care sta pe margine .
19 noi, 2014
joe21
Giorgica Grosu nu e greu sa rastalmacesti vorbele astfel incat auditoriul sa creada fie alba fie neagra!,,,,SPERAM ca biserica sa fie prima inst in tara in care poporul are incredere,,,dar cu siguranta cu asa preafericit in fruntea nefiricitiolr dezorientati cota i-a scazut! pe buna dreptate dealtfel!...tentaculele psd-ului au tras de sutanele sefilor sa arate carea dreaptaa enoriasilor,,,ca numai cu PONTA sa pontam!...hmmm

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ