Blaga, despre amânarea dezbaterii privind Codul Fiscal: Trebuie agreat de toate părţile

| 24 aug, 16:33

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a salutat amânarea dezbaterii în Parlament a Codului fiscal, susţinând că acesta trebuie să fie agreat de toate părţile politice şi să rămână în vigoare cât mai mult timp, transmite Agerpres.

"Senatul a îndeplinit procedura, a ţinut cont de înţelegerile dintre partide, a respins ordinea de zi, urmând ca săptămâna viitoare să discutăm Codul fiscal. Noi salutăm această decizie şi ea demonstrează cât de corectă a fost propunerea pe care şi eu şi doamna Gorghiu am făcut-o partidelor parlamentare de a avea o discuţie pe şase teme, prima fiind Codul fiscal. Am văzut cu satisfacţie decizia de astăzi a domnului Dragnea de a cere celor doi miniştri, ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii, să prezinte argumente clare privind sustenabilitatea măririi salariilor în zona bugetară. Salutăm şi această decizie de a discuta joi Codul fiscal, astfel încât să ajungem la o formulă, zic eu dacă se poate, cât mai de apropiată de cea discutată în zona tehnică, săptămâna trecută, astfel încât să avem un Cod fiscal care să poată să rămână în vigoare cât mai mult timp. Noi am spus 10 ani, dar nu suntem siguri, economiile evoluează şi pot apărea şi alte, alte probleme, dar oricum să avem un Cod fiscal agreat de toate părţile politice", a afirmat Blaga luni, la Senat.

Întrebat dacă acordul încheiat săptămâna trecută pe Codul fiscal poate fi schimbat total joi, Blaga a spus: "Eu cred că nu".

El a spus totodată că a remarcat "diferenţele de abordare (a Codului fiscal - n.r.) ale lui Teodorovici faţă de Ponta".

Despre taxa pe stâlp, Blaga a afirmat că va cere joi "să se aplice din 2017" sau să fie "tratată diferenţiat, în funcţie de cei care o plătesc". Pe de altă parte, el consideră că acciza la alcool trebuie redusă.

"Despre supraacciza pe alcool nu am discutat. Aici trebuie discutat, pentru că evaziunea în zona alcoolului este enormă. Dacă vă uitaţi pe vânzări o să vedeţi că cele mai mari vânzări în România pe zona alcoolului sunt la alcool medicinal. Cât consumăm? Cred că, dimpotrivă, trebuie redusă acciza la alcool", a explicat Blaga.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ