Teodorovici: Vom vedea care este formula finală a Codului Fiscal, după discuţiile politice

| 24 aug, 16:39

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a explicat, luni, că mai este nevoie de încă o discuţie la nivelul liderilor politici, înainte de sesiunea parlamentară, pentru că cea de săptămâna trecută a fost una tehnică.

"A fost discuţia aceea tehnică de care ştiţi, cu cele două măsuri propuse, una de amânare asupra accizei şi cealaltă de a avea TVA la 20 la sută de la 1 ianuarie, joi va fi o discuţie politică între liderii politici şi vom vedea care va fi forma finală, pentru ca săptămâna viitoare să intrăm cu ea în Parlament", a declarat Eugen Teodorovici, la finalul discuţiilor din BPN al PSD.

Ministrul Finanţelor a mai spus că, după discuţiile tehnice de săptămâna trecută, Codul Fiscal "arată mai bine".

"Au mai fost discuţii pe noua formă a Codului Fiscal cu acele două măsuri propuse şi sunt alte cifre acum care arată, să spunem, mai bine pentru că deja este o economie la bugetul de stat pe 2016. Asta a fost singura discuţie, nimic de alte măsuri sau de alte propuneri de amânare. Dacă am amânat cu un an de zile supraacciza, apoi TVA la 20 la sută de la 19, sunt nişte economii pe care pe 2016 le putem avea", a arătat Teodorovici.

În legătură cu întâlnirea tehnică între reprezentanţii partidelor, la finalul şedinţei BPN, Liviu Dragnea a spus că ministrul Teodorovici a avut un suingur mandat, acela de a asculta opiniile şi a furniza datele tehnice, arătând că aceasta a greşit dacă a anunţat că există consens pe tema Codului Fiscal.

"Domnul Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, să asculte şi să furnizeze toate datele tehnice. A greşit dacă a anunţat la sfârşitul întâlnirii că s-a convenit ceva, pentru că decizia se ia la nivel politic. Nu cred că domnul Teodorovici şi-a asumat Eu l-am rugat pe domnul Teodorovici, după ce l-am consutat pe Victor Ponta, că, în mod firesc, Ministerul Finnţelor să fie prezent la întâlnirea tehnică", a explicat Dragnea, întrebat în legătură cu faptul că Teodorvici a declarat, la finalul întâlnirii tehnice de săptâmâna trecută, că s-a convenit TVA de 20%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ