Blaga: Şi noi, şi eu, şi PNL am făcut greşeli

| 28 mai, 2014

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus miercuri seara ca atat democrat-liberalii, cat si liberalii au facut greseli, in contextul intelegerii dintre cele doua partide, privind o alianta si un candidat unic la Presedintie.

"Si noi am facut greseli, si eu am facut greseli, si PDL a facut greseli", a declarat liderul democrat-liberalilor, intr-o emisiune la B1 Tv.

De asemenea, intrebat in legatura cu acuzatiile privind atacul liberalilor la adresa statului de drept, din vara anului 2012, Vasile Blaga a raspuns: "Trecem peste greselile lui Crin Antonescu fata de statul de drept privind spre viitor".

Presedintele democrat-liberal a mentionat si ca PNL "intra in PPE fara emotii" si ca aceasta decizie "a contribuit la apropierea PDL si PNL".

Vasile Blaga a vorbit si despre necesitatea unificarii dreptei, afirmand ca lipsa de actiune nu conduce la nimic. "Daca mergem pe ideea ca nu trebuie facut nimic, ca vine luimina de la rasarit, ca vine cineva cu ceva magic, nu vom reusi sa facem nimic", a spus presedintele PDL, adaugand ca discutiile trebuie incepute "de undeva".

Liderul democrat-liberal a spus despre candidatul comun al dreptei la alegerile prezidentiale, asupra caruia PDL si PNL au convenit, ca spera ca si presedintele Traian Basescu sa il voteze. "Sper ca pe acest candidat comun sa il voteze si dl Traian Basescu. A sustinut PMP si a facut 6 la suta! Electoratul acesta nu este o turma de oi, respecta pe presedinte, respecta ce a facut, dar nu se misca asa", a explicat Vasile Blaga, care a precizat ca "nimeni nu va putea castiga numai cu voturile dreptei".

Conducerile PDL si PNL au decis miercuri sa sustina un candidat unic la alegerile prezidentiale, in cadrul sedintei comune pentru formarea unui pol de dreapta puternic, capabil sa faca opozitiePSD.

Este luata in calcul si o fuziune intre cele doua formatiuni, insa acest lucru s-ar putea intampla atat inainte de prezidentiale, cat si dupa.

Vasile Blaga este cel care a anuntat ca "doua partide nu pot decat sa fuzioneze ca sa formeze un mare parid de centru-dreapta", precum si ca cele doua partide au decis sa aiba un candidat unic la Presedintie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ