Iohannis: Probabil şi celelalte partide de dreapta se vor alătura PNL şi PDL

| 29 mai, 2014

Fostul prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, candidat la preşedinţia partidului, crede că şi celelalte partide de dreapta din România se vor alătura PNL şi PDL.

'Noi, în această fază, ne concentrăm pe aceste două partide. Ce va urma, probabil alte partide din spectrul de dreapta, vor veni, mai devreme sau mai târziu, spre noi', a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis.

Întrebat cum vede unificarea dreptei, Klaus Iohannis a răspuns: 'Personal văd unificarea dreptei aşa cum se întâmplă acum, PNL şi PDL s-au înţeles că vor fuziona. Eu cred că, în timp, celelalte partide vor trebui să hotărască fiecare în conducerile lor, dacă doresc să vină alături de noi sau nu. În măsura în care există această dorinţă, ea va fi analizată de noi şi vom putea să ne exprimăm. Nu cred că poate cineva, acum, să vă spună că acela, da, acela, nu, acela, da. Ar fi nepotrivit. Acum discutăm PNL cu PDL.'

Potrivit lui Iohannis, PNL şi PDL, prin fuziune, pot echilibra scena politică din punct de vedere doctrinar şi pot atrage 'o bună parte din electorat'.

'Noi suntem convinşi că vom avea suficientă greutate politică pentru a echilibra scena din punct de vedere doctrinar. Vom avea un partid mare de dreapta şi un partid de stânga, în prima etapă, cu alte partide mici într-o parte sau în cealaltă şi credem că vom avea succes cu această construcţie, însă vreau să subliniez că acum, noi nu facem un partid pentru prezidenţiale. Noi facem un partid de dreapta pentru România', a afirmat Iohannis.

Divizarea dreptei este una din greşelile făcute de partidele de dreapta din România, conform lui Klaus Iohannis.

' Cred că şi unii şi alţii am învăţat din istoria recentă a României şi din faptul că divizarea dreptei nu a adus nimic bun. (...) Şi unii şi alţii avem politicieni maturi, care au înţeles că din greşelile care s-au făcut trebuie să tragem nişte învăţăminte. (...) Eu am speranţa că vom reuşi să convingem şi o bună parte din electorat', a precizat acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ