S-a stabilit data congresului extraordinar al PNL

| 28 mai, 2014

Congresul extraordinar al PNL va avea loc pe 28 - 29 iunie, la Bucureşti, urmând să participe peste 1.500 de delegaţi, a anunţat miercuri preşedintele demisionar al partidului, Crin Antonescu.

'Delegaţia a fost convocată la cererea Biroului Politic Central pentru organizarea Congresului extraordinar generat de demisia preşedintelui PNL, a prim-vicepreşedintelui, a conducerii Biroului Politic Central în bloc. Delegaţia Permanentă de săptămâna trecută a luat act de aceste demisii şi a mandatat preşedintele şi Biroul Politic Central să exercite prerogativele până la alegerea unei noi conduceri. (...) Congresul extraordinar va avea loc în zilele 28-29 iunie, în Capitală', a spus acesta, miercuri, la Parlament, unde s-a desfăşurat Delegaţia Permanentă a PNL.

Potrivit lui Antonescu, la Congresul extraordinar din iunie sunt aşteptaţi să participe aproximativ 1.550 de delegaţi, 'o cifră normală, poate un pic mai mare' faţă de ultimul congres, când au participat circa 1.200 de delegaţi.

De asemenea, Crin Antonescu a subliniat faptul că Delegaţia Permanentă a PNL a stabilit constituirea unei comisii care va avea drept scop redactarea unui proiect de statut care să fie supus votului în congres.

'A fost alcătuită o comisie pentru pregătirea proiectului de statut. O comisie condusă, ca preşedinte onorific, de către Mircea Ionescu Quintus, ca preşedinte executiv, de senatorul Boboc, preşedintele Comisiei juridice din Senat. (Din comisie fac parte - n.r) zece preşedinţi de organizaţii cu cele mai bune rezultate, deci primii zece în ordinea rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare, precum şi doi reprezentanţi ai grupului deputaţilor, care vor fi aleşi de către grupul din Camera Deputaţilor, şi alţi doi desemnaţi de senatori, plus doamna eurodeputat Norica Nicolai. Este, deci, o comisie de 17 oameni care vor redacta proiectul de statut, care va primi sugestii pentru modificări, amendamente', a subliniat Antonescu.

Acesta a adăugat că în data de 24 iunie Delegaţia Permanentă se va reuni pentru a discuta proiectul propus de această comisie şi pentru a da un vot în acest sens.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ