Tăriceanu, reclamat pentru discriminare după ce l-a făcut pe Antonescu "autist"

| 28 mai, 2014

Calin Popescu Tariceanu a fost reclamat, marti, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, fiind acuzat ca a folosit termenul "autism" in mod peiorativ.

Sesizarea a fost facuta de catre Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) si se refera la afirmatia sefului Senatului in care "a folosit termenul 'autism' in mod peiorativ, pentru a-si caracteriza un coleg de clasa politica", respectiv presedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, se arata intr-un comunicat al organizatiei..

"Mesajele date de Crin Antonescu par sa fie mai degraba cererea unei persoane lovite de autism", a declarat, luni, Tariceanu, dupa ce seful PNL a anuntat ca demisioneaza de la conducerea partidului.

In plus, FEDRA a solicitat scuze publice din partea lui Calin Popescu Tariceanu, precum si sanctionarea acestuia de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

"FEDRA considera ofensatoare atat exprimarea la adresa persoanelor cu tulburari din spectrul autist, cat si atitudinea cu care un reprezentant al clasei politice se raporteaza la aceasta categorie defavorizata.

Este nepermis clasei politice sa persevereze in a folosi termeni precum 'autism/autist' pentru a atrage atentia publicului asupra unor aspecte negative din conduita colegilor de breasla, asociind atat afectiunea, cat si persoanele care sufera de autism, cu actiuni si comportamente negative", se precizeaza in documentul federatiei.

Reprezentantii FEDRA au mai mentionat ca, in ultimii ani, organizatiile care promoveaza drepturile persoanelor cu autism din Romania i-au informat cu regularitate pe politicieni cu privire la autism, pentru a face boala cunoscuta si inteleasa.

"De asemenea, s-au facut si inca se fac eforturi mari pentru legiferarea unor directii care sa diminueze gradul de discriminare si stigmatizare a persoanelor cu autism si sa faciliteze integrarea sociala a acestora. Faptul ca oameni politici inca folosesc peiorativ termenul de 'autism', in discursurile publice, asociindu-i conotatii negative, nu aduc doar ofensa persoanelor cu autism, ci instiga indirect la discriminarea si stigmatizarea acestora", au mai spus oficialii FEDRA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ