Nu există unificarea Dreptei, există doar capitularea lui Antonescu în fața lui Traian Basescu

| 28 mai, 2014

Într-o declarație recentă, Antonescu îl reevaluează iarăși, la modul laudativ, pe fostul adversar de moarte, când afirmă că Traian Băsescu a făcut o mutare "extrem de inspirată și spectaculoasă" ca partidul de stânga PD "să treacă într-o noapte de la stânga la dreapta, dând PPE o componentă puternică în România".

Se dezbate de zor în aceste zile o temă falsă, a unificării dreptei. Cu greu putem s-o admitem ca validă, căci mai nu vedem nicio unificare, ci doar dorința exacerbată de răzbunare a lui Crin Antonescu, care distruge intenționat formațiunea pe care n-a fost în stare s-o conducă. Incapabil să-și facă partea asumată în proiectul USL, Crin Antonescu a procedat la fel: a căutat pretexte și până la urmă a rupt alianța. Nu credem că asta a convenit în 2011, când a semnat alianța cu social-democrații. Partea de treabă a ”liberalului” Antonescu era să-și construiască o candidatură credibilă pentru Cotroceni și să-și înceapă campania – un efort deloc minor. Ce a făcut acesta, de fapt, a văzut o țară întreagă cu ochiul liber. Asemenea unui școlar incapabil să-și facă datoria, printre lungi perioade de absențe nemotivate Antonescu și-a găsit o mie de alte preocupări, iar când nu a avut și le-a inventat. În loc să se îngrijească de propria sa campanie prezidențială -subliniem iar, o sarcină deloc ușoară- Antonescu și-a trădat propriul electorat rupând alianța sub pretextul grijilor față de ambițiile de carieră ale lui Klaus Iohannis.

Acum Antonescu face mutarea finală, împingând partidul într-o degringoladă care se va stinge doar în disoluția finală a ultimei formațiuni istorice, sub pretextul că-l preocupă soarta dreptei românești. Care dreaptă și-o propune s-o salveze prin alianța cu un partid de stânga, năpârlit conjunctural spre dreapta, din rațiuni de extindere a PPE. Și să nu credeți că Antonescu nu știe sau a uitat cumva acest detaliu. Într-o declarație recentă Antonescu îl reevaluează, iarăși, la modul laudativ pe fostul adversar de moarte, când afirmă că Traian Băsescu a făcut o mutare "extrem de inspirată și spectaculoasă" ca partidul de stânga PD "să treacă într-o noapte de la stânga la dreapta, dând PPE o componentă puternică în România", așa cum a consemnat Agerpres. Involuția politică de care dă dovadă Antonescu a scăzut astfel sub cota de avarie. Mai rău decât atât n-ar putea fi decât osanale ceaușiste prin care Antonescu să-și justifice predarea în fașa lui Băsescu și așezarea PNL în subordinea acestuia...

Ceea ce nu poate fi înțeleasă sau admisă sub nicio formă este obstinația lui Antonescu, care încearcă să-și convingă votanții că sub inspirația momentului s-a apucat să studieze ”mai bine” istoria personală a lui Traian Băsescu, efort în urma căruia și-a dat probabil seama de calitățile care-l fac un exemplu numai bun de urmat. Dar, din nou, cu riscul de a ne repeta: nu asta au votat cei care sprijinit USL în toți acești ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ