Iohannis: Probabil prin iulie vom anunţa candidatul la Preşedinţie

| 29 mai, 2014

Prim-vicepreşedintele demisionar al Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, candidat la şefia partidului, a declarat joi că PNL şi Partidul Democrat Liberal (PDL) ar trebui să anunţe candidatul unic la Preşedinţie în luna iulie.

'Probabil este bine, nu ştiu dacă reuşim, fiindcă procedurile cu două partide sunt un pic mai complexe, dar eu cred că undeva prin iulie ar cam trebui să anunţăm candidatul', a spus Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

El a refuzat să spună dacă va candida sau nu la Preşedinţia României.

'Nu discutăm acum cine va fi candidatul nostru pentru Preşedinţia României, mai ales că de ieri (miercuri - n.r.) avem o situaţie total nouă pe scena politică românească, prin începerea negocierilor de fuziune între PNL şi PDL. Lucru cert este că dorim să mergem împreună în prezidenţiale. Lucru cert este că vom avea candidat unic', a spus liderul liberal.

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL susţine că, deocamdată, nu s-au discutat criteriile pentru alegerea candidatului la Preşedinţie.

'Discuţia de ieri a fost una de principiu. (....) Ştim că vom avea un mare partid de dreapta, ştim că vom avea candidat unic, cred că sunt două concluzii extrem de importante pentru ce va urma în politica românească', a menţionat Iohannis.

În opinia sa, este important ca PNL şi PDL să aibă un candidat la prezidenţiale care să fie votat de români.

Klaus Iohannis este convins că românii vor merge în număr mai mare la vot la prezidenţiale, faţă de alegerile europarlamentare.

'Românii vor ieşi la vot, dacă vom avea un candidat bun pe care îl agreează. Oricum, prezidenţialele sunt alegerile care aduc cel mai mare număr de alegători la urne în tradiţia noastră scurtă, de democraţie', a arătat Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ