UPDATE Frunzăverde: Europarlamentarii PNL au optat pentru apartenenţa la PPE; nu s-a semnat nimic la Bruxelles

| 28 mai, 2014

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a anunţat, miercuri, că europarlamentarii liberali au optat pentru apartenenţa la grupul PPE.

''Vor participa la construirea grupului PPE. Conducerea PNL va trimite opţiunea partidului pentru a intra în PPE. Etapele următoare vor fi consumate probabil până în 4 iunie - momentul în care se constituie grupul PPE'', a spus Frunzăverde.

În context, el a precizat că nu au fost semnate documente în acest sens la Bruxelles şi a subliniat că discuţii despre intrarea liberalilor în PPE se poartă de mai mult timp.

'Vineri nu s-a semnat nimic la Bruxelles, deşi o anumită parte a presei a spus acest lucru. Domnul preşedinte Antonescu a fost la Bruxelles, de-a lungul lunilor trecute şi eu şi domnul preşedinte am avut discuţii cu conducerea Partidului Popular European, sunt discuţii de foarte multă vreme. PNL şi-a pus problema de la începutul anului 2000 să adere la PPE, am accelerat această iniţiativă după 2012, de la începutul anului 2013. Există acordul de principiu din partea PPE, există în acest sens afirmaţiile foarte tranşante ale preşedintelui PPE', a punctat Frunzăverde.

În altă ordine de idei, el a menţionat că nu există un mandat stabilit pentru delegaţia PNL la discuţiile cu PDL, dar este clar că liberalii doresc construcţia unui partid puternic de dreapta cu un singur candidat la prezidenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ