Tăriceanu: Trecerea liberalilor la PPE va duce la dispariţia PNL de pe scena politică românească

| 28 mai, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că decizia PNL de a trece de la grupul ALDE în cel al Popularilor Europeni va conduce la dispariţia Partidului Naţional Liberal de pe eşichierul politic românesc.

 

'Există probabil o explicaţie politică (pentru decizia PNL -n.r.). (...) În spate este această dorinţă nemăsurată a domnului Antonescu de a ajunge cu orice preţ preşedinte şi mişcările pe care le face se înscriu pe această orbită care va duce PNL în braţele preşedintelui Traian Băsescu, lucru care va duce la dispariţia PNL de pe scena politică prin absorbţia, înghiţirea lui, destructurarea lui. Acesta va fi sfârşitul pe care îl preconizez şi la care nu vreau să fiu, în niciun caz, parte. Nu vreau să împărtăşesc această soartă a PNL', a precizat Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

El a ţinut să sublinieze faptul că nu se regăseşte în decizia luată de PNL de 'a abandona liberalismul', afirmând că schimbările bruşte de direcţie 'aproape că devin o marcă caracteristică pentru PNL'.

Totodată, Tăriceanu a explicat că îl surprinde faptul că astfel de decizii au putut fi luate de conducerea interimară a partidului fără consultarea, în prealabil, a membrilor de partid.

'Sunt foarte dezamăgit şi supărat în legătură cu decizia pe care PNL a luat-o în legătură cu abandonarea familiei europene de care era legat nu numai datorită unor contacte personale bazate pe încredere, dar mai ales pentru că împărţeam aceleaşi valori şi idei. Pentru mine este aproape de neînţeles cum o asemenea decizie poate fi luată cvasi-instantaneu, fără nicio dezbatere în cadrul partidului, ca şi când abandonarea principiilor şi ideologiei cu care te-ai identificat (...) este un lucru firesc. O asemenea trădare, după mine, este inacceptabilă şi în asemenea condiţii eu nu mă regăsesc în alegerea pe care PNL a făcut-o de a se alătura PPE', a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a adăugat că decizia PNL reprezintă, în opinia sa, şi o nouă trădare a electoratului liberal.

'Eu cred că liberalismul nu a murit. Dacă ne uităm la voturile de la europarlamentare, 800.000 de cetăţeni s-au exprimat în favoarea PNL care să îi reprezinte în PE. Eu cred că aceşti cetăţeni, dacă ar fi dorit să fie reprezentaţi de PPE sau PSE, ar fi avut ce să voteze. Votau altceva decât PNL. Eu cred că este un nou act de trădare a electoratului, aşa cum a fost şi la ruperea USL şi la ieşirea de la Guvern şi cred că este condamnabil', a conchis Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ