Vasile Blaga: Între PDL şi PNL există compatibilitate

| 27 mai, 2014

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a declarat că PDL şi PNL vor demara discuţii şi negocieri într-un cadru instituţionalizat în vederea coagulării dreptei în perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamnă şi a celor generale din 2016.

"Gândim în termen mediu şi lung, ca în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi generale din 2016 să formăm un partid puternic de centru dreapta (...) Ar fi bine ca în perspectivă să fie două partide mari în România, unul există deja, PSD, şi va trebui pe centru dreapta unul cel puţin la fel de puternic", a spus Vasile Blaga.

El a apreciat că între PDL şi PNL există 'compatibilitate', prin urmare pot forma împreună o strategie şi un program de unificare a dreptei.

"Deocamdată discută cele două partide de dreapta, PDL cu PNL, dacă se vor înţelege, vom discuta şi cu alte partide (...) Eu cred că ne vom înţelege cu PNL la un potenţial program de guvernare pe 2016. Am văzut schiţa de program pe care au făcut-o (...), am citit cu atenţie programul lor şi sunt perspective de a ne înţelege foarte uşor (...) Sunt convins că şi ei au citit platforma noastră", a mai spus Vasile Blaga.

Întrebat despre relaţia cu Partidul Mişcarea Populară şi preşedintele Traian Băsescu, care prin vocea Elenei Udrea s-a arătat deschis colaborării, Vasile Blaga a afirmat că nu trebuie neglijate nici voturile pe care le are acest partid, însă crede că liderii acestuia sunt în continuare cu 'mitralierele pe masă'.

"În PMP sunt cu mitralierele pe masă. Uitaţi-vă la Papahagi, la Funeriu şi chiar şi la Baconschi (...) Avem nevoie de electoratul lui Traian Băsescu, fiecare om care împărtăşeşte valorile de dreapta va fi foarte binevenit", a afirmat liderul PDL.

Blaga a mai menţionat că rezultatul obţinut de PDL la alegerile europarlamentare nu au fost 'pe măsura muncii depuse', însă a apreciat că 'nu a fost un scor rău' în condiţiile în care partidul a fost 'lovit atât din interior, cât şi din exterior'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ