Conducerea PNL Arad şi-a depus mandatul pentru eşecul din alegerile europarlamentare

| 27 mai, 2014

Conducerea organizaţiei municipale a PNL Arad şi-a depus marţi mandatul la dispoziţia Biroului Permanent Judeţean, într-un gest de asumare a rezultatelor obţinute la alegeri, a anunţat preşedintele acesteia, Florin Galiş.

"În urma unei analize responsabile a rezultatelor înregistrate de PNL în municipiul Arad, rezultate apreciate ca un eşec major, membrii Biroului Politic al Organizaţiei Municipale PNL Arad au decis să îşi depună mandatul", a declarat Florin Galiş, preşedintele organizaţiei, conform Agerpres.

Totodată, conform lui Galiş, asumarea eşecului de către Biroul Politic al Organizaţiei Municipale a PNL Arad se va concretiza în faptul că, respectând prevederile statutare şi regulamentele interne, mandatul acestuia 'se va afla la dispoziţia Biroului Judeţean al PNL', care, la prima sa întrunire, va putea decide demiterea.

'Sunt dezamăgit de rezultatul obţinut de PNL în municipiul Arad. E absolut normal să îmi asum, înaintea oricărui alt coleg, acest rezultat al echipei noastre şi, din acest motiv, am decis, împreună cu colegii mei din forul de conducere, să ne depunem mandatele la dispoziţia Biroului Judeţean', a precizat Florin Galiş.

În ceea ce priveşte conducerea interimară la nivel central, Florin Galiş a afirmat că nu este normal ca aceasta 'să ia decizii majore în privinţa viitorului acestui partid.

'Având în vedere că peste doar două săptămâni se va desfăşura un Congres extraordinar al PNL, cred că ar trebui aşteptat până atunci. Consider că, la Congres, reprezentanţii liberalilor din întreaga ţară vor trebui să decidă asupra viitorului partidului, viitor care, în opinia mea, ar trebui să meargă fie spre o refacere a unei alianţe politice cu PSD, care să se cheme USL sau altfel, fie către o coagulare a Dreptei în jurul unui pol care să fie PNL', a susţinut Florin Galiş.

De asemenea, acesta nu consideră oportună aderarea europarlamentarilor liberali la PPE, lucru ce ar presupune plecarea din ALDE.

'Nu ştiu dacă ce a generat această idee a domnului Crin Antonescu. Nu cred că PNL ar trebui să părăsească ALDE, grup politic unde a fost tratat cu mare respect dintotdeauna, pentru a adera la PPE, datorită unor interese conjuncturale necunoscute mie, doar pentru că grupul 'popularilor europeni' este tare la acest moment. Cred că în cadrul congresului va fi reabordată şi această problemă, chiar dacă s-a luat o hotărâre în acest sens luni, în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului', a conchis Florin Galiş.

La alegerile europarlamentare de duminică, PNL a obţinut în judeţul Arad 12,37 la sută din voturi. În municipiul reşedinţă de judeţ, candidatul independent Mircea Diaconu (care a obţinut în judeţ 5,65%) a devansat PNL, înregistrând un scor de 9,65% spre deosebire de cele 7,11 procente ale liberalilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ