Europarlamentare: BEC a respins contestaţiile referitoare la anularea euroalegerilor pe motiv de fraudă

| 27 mai, 2014

Biroul Electoral Central  a respins în şedinţa de marţi o serie de contestaţii referitoare la anularea alegerilor europarlamentare pe motiv de fraudă electorală, potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

"Niciuna dintre contestaţiile referitoare la anularea alegerilor pe motiv de fraudă electorală nu a fost admisă. Au fost formulate contestaţii de filialele Partidului Mişcarea Populară, Partidului Democrat Liberal şi Partidului Poporului - Dan Diaconescu din mai multe judeţe", a declarat Muhuleţ.

El a precizat că metoda de fraudare invocată în sesizări a fost în marea majoritate a cazurilor faptul că există un mare număr de alegători care au votat pe liste suplimentare.

'Contestaţii nu mai pot fi depuse, termenul era de 24 de ore de la închiderea urnelor', a adăugat Marian Muhuleţ.

Potrivit acestuia, rezultatele finale ale alegerilor vor fi comunicate cel mai probabil joi.

"Am primit şi centralizarea de la ultima secţie de votare (care mai avea de transmis date - n.r.), aşteptăm să primim procesele verbale pe hârtie de la toate judeţele cu documentaţia aferentă anexată, care să confirme rezultatele transmise electronic, urmând ca joi, sperăm noi, să anunţăm rezultatele finale. Mâine avem o şedinţă la ora 14,00 să analizăm dacă se mai formulează o cerere sau petiţie către BEC', a adăugat Marian Muhuleţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ