Sir Graham Watson - Crin ori a înnebunit, ori e șantajabil

| 28 mai, 2014

După ce BNP al PNL a decis ca liberalii să se alăture grupului PPE, la cererea lui Crin Antonescu, președintele partidului paneuropean ALDE, eurodeputatul Graham Watson, a condamat demersul întrucât decizia liberalilor români de a părăsi ALDE seamănă foarte mult cu o trădare în favoarea lui Traian Băsescu.

După ce BNP al PNL a decis ca liberalii să se alăture grupului PPE, la cererea lui Crin Antonescu, președintele partidului paneuropean ALDE, eurodeputatul Graham Watson, a condamat demersul întrucât decizia liberalilor români de a părăsi ALDE seamănă foarte mult cu o trădare în favoarea lui Traian Băsescu.

PNL este membru al familiei europene ALDE de 24 de ani, însă acest fapt nu mai contează pentru Crin Antonescu! Văzându-se cu un picior în prăpastie datorită rezultatelor dezastruoase obținute de PNL la alegerile europene, cu mult sub așteptările nerealiste de 25%, liderul liberal a sărit în brațele lui Traian Băsescu  pentru că poate  în acest mod își va asigura salvarea.

Anunțul de trecere în barca lui Traian Băsescu (PMP) și Vasile Blaga (PDL) vine după ce atât Antonescu, cât și Klaus Iohannis și-au depus demisiile din funcțiile de conducere. Ceea ce creează un context politic foarte nesigur pentru PNL, pentru că decizia trecerii la PPE afectează foarte mult viitorul pe termen lung al liberalilor.

Acest fapt este cunoscut de Crin Antonescu - când pe 10 martie 2013, acesta aducea critici dure la adresa Partidului Popular European: „Dacă ar fi să marchez niște note critice la adresa PPE-ului din ultimii ani, m-aș referi la o supradoză de populism și la o scădere a exigențelor de tip democratic, cum ar fi atitudinea față de Viktor Orban”.

Astfel, afirmația eurodeputatului Graham Watson, cum că „liderul PNL Crin Antonescu fie și-a pierdut mințile, fie a fost mituit pentru a se alătura PPE” confirmă realitatea politică românescă. Motivul pentru care Crin Antonescu s-a grăbit să bată palma cu PPE, înainte de a demisiona din fruntea partidului, este că dorește să obțină susținerea lui Traian Băsescu, astfel încât să reușească să unifice dreapta care să-l propulseze la Cotroceni, iar pe Traian Băsescu premier la Palatul Victoria.

Și chiar în acest moment de cotitură pentru PNL, în care Antonescu își bate joc de principiile și valorile liberale, Graham Watson speră ca membrii PNL să se alăture grupului ALDE, din care au făcut parte și în trecut, pentru că PPE „nu este un partid liberal” și nu „este mai puțin confortabil și mai puțin înrudit decât își imaginează poate domnul Crin Antonescu”, conform președintelui ALDE.

Așadar, prin acestă decizie de a trece PNL la partidul european de suflet al lui Traian Băsescu (PPE), Antonescu nu va reuși decât să își dezamăgească și mai mult propriul electorat, așa cum a făcut și atunci când a decis forțarea ruperii USL doar pentru a intra în combinații cu Traian Băsescu. Trădarea sa a fost taxată de către electorat la europarlamentare, ceea ce se va întâmpla și la prezidențiale, acestea datorindu-se că Antonescu s-a dovedit a fi, din nou, un politician fără coloană vertebrală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ