Eugen Tomac: PMP nu fuzionează cu niciun partid. Congres al PMP pe 7 iunie

| 30 mai, 2014

Partidul Mişcarea Populară este deschis către o construcţie de dreapta, dar nu oricum şi nu în orice condiţii, iar formaţiunea nu îşi propune să fuzioneze cu niciun partid, a declarat vineri preşedintele PMP, Eugen Tomac, după şedinţa Colegiului Naţional.

Partidul Mişcarea Populară va organiza primul său congres la data de 7 iunie, a anunţat, vineri, preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Pe 7 iunie se va organiza primul Congres unde se vor alege preşedintele, vicepreşedinţii, secretarul general şi cei doi secretari generali-adjuncţi şi va fi prezentată structura Consiliului Executiv Naţional, cum se va numi această structură care va conduce Partidul Mişcarea Populară din care vor face parte 24 de membri, inclusiv preşedintele partidului. Am decis, de asemenea, ca la Congresul PMP să participe în jur de 1.000 de delegaţi', a declarat preşedintele PMP.

Eugen Tomac a adăugat că în cadrul aceluiaşi Colegiu Naţional a fost adoptată o rezoluţie privind 'poziţia PMP faţă de discuţiile care au loc pe scena politică, astăzi, în zona de dreapta'.

'Mişcarea Populară este deschisă spre o construcţie de dreapta, dar nu oricum şi nu în orice condiţii. Credem că forţele de dreapta au nevoie de o platformă care să ducă mai departe o linie politică pe care PMP o promovează. Doi, PMP nu îşi propune să fuzioneze cu niciun partid, suntem deschişi spre discuţii şi credem că este nevoie de o platformă de dreapta, dar nu dorim nicio fuziune în sensul în care se va pune problema în aceşti termeni', a spus preşedintele PMP.

Un al treilea punct al Rezoluţiei, a adăugat el, este acela că 'linia politică pe care trebuie să o cuprindă o platformă de centru-dreapta este obligatoriu să susţină ceea ce PMP promovează, şi anume: o justiţie independentă, asumarea fermă şi clară a continuării luptei împotriva corupţiei, depolitizarea instituţiilor statului'.

'Şi, un aspect extrem de important care ţine de poziţionarea noastră, o linie politică prooccidentală clară, parteneriatul strategic cu SUA şi aprofundarea procesului de integrare în structurile europene. Credem că aceste puncte sunt extrem de importante pentru a defini o platformă de dreapta credibilă. Tocmai de aceea am şi spus că suntem pregătiţi spre discuţii, dar este important să definim foarte clar care sunt ţintele care unesc partidele de dreapta', a declarat Eugen Tomac.

El a mai spus că trebuie discutat care va fi acel candidat credibil al dreptei la prezidenţiale care să poată aduce toţi românii în jurul unui proiect care să cuprindă şi aspectele menţionate şi care fac parte din programul PMP.

Tomac a adăugat că pe lângă elementele fixate în Rezoluţie pentru PMP rămân ca esenţiale şi de nenegociat programele demarate de preşedintele Traian Băsescu pentru consolidarea statului de drept.

Tag-uri: Eugen Tomac, PMP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ