Avangarda Cristi Diaconescu prefaţează o lupta crâncenă pe dreapta

| 29 mai, 2014

Izolarea Mişcării Populare în aceste jocuri de repoziţionare a partidelor de dreapta a fost sesizată de PMP-istul Cristian Diaconescu, care a ieşit public încercând să arate importanța şi necesitatea cooptării Mişcării Populare în cadrul acestui proiect de unificare a dreptei, susţinând că “dreapta este obligată să valorifice toate resursele pe care le are”.

Agitaţie mare pe partea dreapta a eşichierului politic românesc. Măcinaţi de orgolii şi de interese personale, liderii formaţiunilor de dreapta au suferit un adevărat şoc în duminica alegerilor, când au văzut scorurile foarte mici înregistrate de partidele pe care le conduc. Mai precis, alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut mai multe voturi decât toate partidele de dreapta la un loc.

Rezultatele slabe înregistrate de partidele lui Antonescu, Blaga, Udrea sau MRU, au readus în discuţie mult trâmbiţata nevoie de unificare a forţelor de dreapta. În prima fază, Vasile Blaga şi Crin Antonescu au decis să-şi lingă rănile împreună, grăbindu-se să anunţe o alianţă cu potenţial de fuziune între PNL şi PDL.

Anterior, preşedintele demisionar al PNL avusese discuţii de principiu şi cu liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu. Excluzând liliputanii de la PNŢCD, în tot acest joc de repoziţionare lipseşte doamna Udrea şi a ei Mişcare Populară. De altfel, Vasile Blaga a anunţat recent că nu vede o colaborare cu Elena Udrea, adăugând că nu ar vota cu ea la prezidenţiale.

În acelaşi timp, Blaga a lăsat să se înţeleagă că foştii PDL-işti care au plecat la PMP se pot întoarce în partid, mai puţin Elena Udrea. Motivul invocat de şeful democrat-liberalilor : “nu a lăsat loc de bună ziua”.

Izolarea Mişcării Populare în aceste jocuri de repoziţionare a partidelor de dreapta a fost sesizată de PMP-istul Cristian Diaconescu, care a ieşit public încercând să arate importanța şi necesitatea cooptării Mişcării Populare în cadrul acestui proiect de unificare a dreptei, susţinând că “dreapta este obligată să valorifice toate resursele pe care le are”.

“Dacă dreapta coagulată înseamnă un joc politic şmecher, fără asumarea unor valori şi a unui proiect politic cinstit nu văd care ar fi diferenţa faţă de USD. Solidaritatea vine din asumarea clară a unor principii şi nu ca să salveze nişte politicieni sau partide", a declarat Diaconescu.

În fapt, supărarea fostului consilier prezidenţial vine din faptul că PMP nu este încă primit să ia parte la acest “joc politic şmecher”. De altfel, Cristian Diaconescu consideră “aberant şi contraproductiv” dacă se va “irosi potenţialul electoral al preşedintelui” Băsescu. Totodată, Diaconescu a lansat voalat critici celor care nu doresc să poarte discuţii cu Mişcarea Populară.

“În fapt, se tem de asumarea mesajului preşedintelui pentru statul de drept şi în favoarea unei Românii pro-occidentale”, a spus fostul consilier prezidenţial.

Cu alte cuvinte, nici nu s-au unit, că deja au început să se certe. Rămâne de văzut cum se vor pune de acord Blaga şi Antonescu în privinţa PMP. Trecut în barca lui Traian Băsescu, preşedintelui interimar al PNL îi va fi greu să găsească înţelegere din partea lui Vasile Blaga pentru a o primi şi pe doamna Udrea într-o viitoare formulă de “dreapta”.  Dar ce rol va juca MRU în tot acest timp? Va fi de acord Cătălin Predoiu să se dea la o parte pentru candidatura altcuiva din PNL? Multe întrebări şi puţine răspunsuri pentru o “dreaptă” care are toate şansele să rămână fărâmițată până la toamnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mai, 2014
cantautor
interesant,Dl.Sultanescu are multe intrebari si putine raspunsuri...
sa-l intrebe atunci pe B.Teodorescu pentru un raspuns aproximativ
daca totusi vrea un raspuns 100%, sa-l intrebe pe consilierul Palada..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ